24sedam otkriva: Kakva je sudbina Cedevita Olimpije posle pojave korone u timu - moguća čak i eliminacija

05.10.2020

12:50 >> 15:23

0

Autor: Milan Nastić

Klub iz Ljubljane u ozbiljnim problemima

24sedam otkriva: Kakva je sudbina Cedevita Olimpije posle pojave korone u timu - moguća čak i eliminacija
Copyright Promo/ABA liga /Photo Ales Fevzer/

I šta sada kada je ustanovljeno da je jedan igrač Cedevita Olimpije igrao meč 1. kola ABA lige protiv Krke, a da je bio nesvestan toga da je zaražen koronavirusom?!

Košarkaši Cedevita Olimpija su odmah posle meča otišli u karantin, a koliko će u njemu biti, kao i kakva je sudbina mečeva koji očekuju tim iz Ljubljane, zasada nema jasnih vesti. Ipak, 24sedam je dobio nekoliko vrlo jasnih smernica u kom pravcu bi celi ovaj slučaj mogao da krene.

Da li je vreme za paniku? Igrač Cedevita Olimpije igrao zaražen, kompletan tim u samoizolaciji

Prema našim saznanjima, klub iz Ljubljane se nalazi u velikom problemu. Prema pravilima slovenačkog kriznog štaba, svi koji su bili u kontaktu sa zarežnim moraju da provedu u izolaciju deset dana. I to bi moglo izuzetno da oteža učešće slovenačkog tima u Evrokupu ove nedelje. Što se tiče regionalanog takmičenja, situacija je nešto povoljnija.

Ali krenimo redom.

Predstavnici Cedevita Olimpije su naveli da će u naredna 24 sata biti ponovljeno testiranje, zatim će se ceo postupak ponoviti i u utorak, nakon čega će se odlučiti da li će Ljubljančani odigrati meč drugog kola Evrokupa protiv Buraspora u svojoj dvorani.

I tu dolazimo do velikog problema. Naime, propisi u Sloveniji su takvi da je predviđeno da osoba koja je bila u kontaktu sa licem koje je pozitivno na virus korona mora da dobije tri negativna testa da bi izašla iz karantina.

Teoretski, kada bi svi iz Olimpije ostali u karantinu svih deset dana, ne samo što bi im bio ugrožen meč drugog kola Evrokupa, već i meč sa Gran Kanarijom, koja bi trebalo da dođe u Ljubljanu 13. oktobra. Ako igrači slovenačkog tima ne budu mogli da odigraju ova dva meča, postoji mogućnost i da budu eliminisani iz Evrokupa.

Što se tiče ABA lige, već sada sa sigurnošću možemo da tvrdimo da će mečevi između Olimpije i Primorske, kao i Krke i Igoke, biti odloženi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike