Bez iznenađenja u Ljubljani: Krka samo uplašila Cedevita Olimpiju

04.10.2020

21:04 >> 21:08

0

Autor: Adam Štulić

U slovenačkom derbiju domaćin slavio pošto je nadoknadio dvocifreni zaostatak

Bez iznenađenja u Ljubljani: Krka samo uplašila Cedevita Olimpiju
Copyright MN Press

Nije bilo iznenađenja u slovenačkom derbiju na startu nove sezone ABA lige, iako je u jednom trenutku delovalo da će Krka uspeti da iznenadi, u početku uspavane, košarkaše Cedevita Olimpije – 77:69 (15:21, 18:15, 25:17, 19:16).

Gosti iz Novog Mesta su furiozno počeli meč, dok su “zmajčeki” u prvih sedam minuta meča postigli samo dva poena. Krka je to maksimalno iskoristila i vezanim trojkama Bariča, Kamfora i Lapornika došla do velikih 15:2.

Šćepanović najavio promene: Da neko dozvoli da bude ponižen na ovakav način…

Uvideli su izabranici Jurice Golemca da se Krka neće sama od sebe pobediti, trgli su se i krenuli da jure prednost rivala, koji je uspevao da održi dvocifreni plus do polovine druge deonice, kada su najbolji pojedinci Cedevita Olimpije na ovom meču Braun Hopkins i Peri pogurali domaćina do izjednačenja u samoj završnici prvog poluvremena (33:33).

Tada su stvari za domaćina postale koliko toliko lakše, ali uporni košarkaši Krke nisu želeli bez borbe da napuste “Stožice”. Svaki pokušaj favorizovanog rivala da prelomi meč u trećoj i početkom četvrte deonice uspevali su da osujete dobrim minijaturama Vrabac i iskusni Stipčević, da bi Cedevita Olimpija tek u poslednjih pet minuta, serijom 14:2, koju su trojkama zaokružili Ukić i Murić, uspela da napravi zahilu (77:64, 39. minut) dovoljnu da upišu prvu regionalnu pobedu u novoj sezoni.

Fenerbahče u arhivi, ABA je prioritet

Braun sa 21, Hopkins sa 15 i Peri sa 14 poena bili su vodeći igrači domaćina na ovom meču, dok su Stipčević (18), Kamfor (12) i Lapornik (10) bili poenterski najraspoloženiji u ekipi Krke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike