Aco Petrović ponovo opleo po večitima! Nije normalno da igramo ligu sa timovima od 10 miliona!

26.12.2022

08:52

0

Hrvatska legenda reagovaka na pojačanja beogradskih večitih rivala

Aco Petrović ponovo opleo po večitima! Nije normalno da igramo ligu sa timovima od 10 miliona!
Aco Petrović - Copyright MN Press

Inostrana i NBA pojačanja koja su tokom prošle i ove sezone stigal u beogradske večite rivale, nisu naišla na odobrenje kod svih koji su uključeni u rad i igru regionalne košarkaške lige.

Legendarni hrvatski trener, Aco Petrović se više puta oglašavao na tu temu, a nedavno je poručio da Zvezda i Partizan ubuduće ne bi trebalo da se takmiče u ABA ligi jer imaju budžete koji prevazilaze regionalno takmičenje.

- Nije normalno da igramo protiv ekipa koje koštaju deset, 12 ili 15 miliona evra - napisao je Petrović nedavno na Tviteru.

O pomenutoj temi sada je govorio i u intervjuu za Sportske novosti i  pojasnio svoje stanovište.

- Ponekad nešto napišem da osetim kako pulsira narod. Po meni nije normalno da istu ligu igramo s ekipama koje koštaju deset, 12 ili 15 miliona evra i koje imaju po deset stranaca - rekao je Petrović i dodao da takmičenje sa dva beogradska kluba nije moguće, da to "nije ista liga":

- Naši su problemi samo naši. Od toga ne treba bežati i činjenica je da bi nam klubovi morali biti takmičarskiji, ali kad pogledate Zvezdu i Partizan, onda to nije ista liga. Za divno čudo, ove sezone imamo i više pobeda u ABA ligi nego što je to bilo objektivno očekivati, ali ne mogu da se mere te stvari. Zvezda plaća samo do kraja sezone Kampaca 1.800.000 evra neto, to jednostavno nije nešto s čime bilo ko kod nas može da se nosi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike