Dabogda došlo još šest Vildoza i Kampaca! Hrvatska legenda bi pre da igra protiv najboljih, nego da traži alibi!

26.12.2022

06:15

0

Transferi na Mali Kalemegdan izazvali potres u košarkaškom svetu

Dabogda došlo još šest Vildoza i Kampaca! Hrvatska legenda bi pre da igra protiv najboljih, nego da traži alibi!
Luka Vildoza i Fakundo Kampaco - Copyright MN Press

Velika, NBA pojačanja, koja su tokom ove sezone stigla u Crvenu zvezdu, izazvala su reakciju u čitavoj regionalnoj ligi. Dolazak Luke Vildoze bio je potpuno neočekivan, ali kada je obelodanjeno ime Fakunda Kampaca, usledila je potpuna neverica.

Tandem Argentine ja stigao na Mali Kalemegdan u razmaku od nekoliko meseci, a Vildoza je već izrastao u heroja i ljubimca ekipe, dok je Kampaco debitovao u nedelju i naravno oduševio navijače.

Međutim, nisu svi oduševljeni dolaskom velikih imena.

Slavni trener Aco Petrović smatra da je regionalno takmičenje izgubilo smisao, a sve to je povezao sa dovođenjem velikih pojačanja od strane Crvene zvezde. 

Ipak, na stranu aktuelnog šampiona je njegov zemljak, bivši reprezentativac, Roko Leni Ukić koji tvrdi da, ne da nije loše za ABA ligu, već je i koristan dolazak igrača poput Luke Vildoze i Fakunda Kampaca.

- Meni su smešne te priče. Dabogda došlo još šest Vildoza i Kampaca u ABA ligu, šta je loše u tome za naše igrače? Je li bolje igrati protiv Kampaca ili nekog igrača iz neke "žnj" ekipe. Ne vidim ništa loše u tome i uvek želite da igrate protiv najjačih. U krajnjoj liniji, koliko Zadar ima pobeda i je li dobio Zvezdu? Može se, samo treba posložiti stvari kako treba, prestati plakati, tražiti alibije i početi dizati vrednost svog kluba, igrača i onda će se kroz smisleni rad rezultati videti - rekao je Ukić za "Germanijak".

Nekada reprezentativac Hrvatske, rešio je da se nakon 15 godina vrati u svoj matični Split i pomogne mu u turbulentnim godinama.

- Imao sam u glavi isti plan. Planirao sam da se vratim, samo nisam hteo da se obavezujem zato što nisam znao hoće li se u momentu kada sam mislio da se vratim, a to je bio period oko Nove godine, poklopiti moji i klupski interesi i da li ću ja njima biti potreban. Kada sam shvatio da trener Subotić, ekipa i klub žele da se vratim onda sam počeo da treniram sa njima jedno mesec dana, a inicijalni plan je bio da se kasnije priključim. Ali usled velikog broja povreda i nekih važnih utakmica koje su nam u ovom periodu, povratak se dogodio i ranije - zaključio je Ukić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike