Neću da se pravdam kao Piksi! Pešić eliminaciju od Italije ne doživljava kao neuspeh!

25.12.2022

18:46

0

Selektor košarkaša rešio da stavi tačku na Eurobasket

Neću da se pravdam kao Piksi! Pešić eliminaciju od Italije ne doživljava kao neuspeh!
Stojković i Pešić - Copyright Promo/FSS

Porazi i rane eliminacije košarkaša Srbije sa Evropskog i fudbalera sa svetskog prvenstva, ostavile su traga. I dalje se sa velikim emocijama i nezadovoljstvom govori o pomenutim takmičenjima, vrše se analize, traži krivac.

Međutim, selektor košarkaške reprezentacije, Svetislav Kari Pešić, rešio je da stavi tačku na priču o neuspehu na Eurobasketu.

U intervjuu za Maxbet sport, Pešić je istakao da neće da se pravda zbog poraza u osmini finala od Italije.

- Ako hoćeš nešto veliko da praviš ne može da se analizira samo jedan rezultat već kako se do njega došlo, a za to nemamo strpljenja. Samo nas zanima da li si pobedio ili nisi. Intervju mog drugara Piksija posle Svetskog prvenstva u Kataru, recimo. Došao je na pres, sat i po posvetio medijima i trudio se, ne da se posipa pepelom, nego da objasni sve što se od njega traži, a zaključak je bio – vidi ovog Piksija, on se sada samo vadi - rekao je Pešić za "Maxbet Sport" i progovorio o meču sa Italijom, za koji ističe da nije neuspeh:

- Nemojte tako! Ako smatrate da je neuspeh ako smo izgubili od Italije, u redu.

Selektor smatra da se u narodu stvorila i euforična slika, koju, kako je naveo, ne pravi on.

- Euforičnu sliku ne pravim ja, a izgubiti od Italije nikad nije sramota! Jesmo razočarani, ali smo izgubili od starijeg, od zemlje košarke… Imaju profesionalnu ligu, organizaciju… Mi u Srbiji tako nešto nemamo. Bio bih srećan ako bi naša košarka bila postavljena na pravilnom koloseku, ali nije. Samo se očekuju rezultati, ponekad i nerealni. Neću, ipak, sad da se kao Piksi nešto pravdam, niti želim, niti mi to treba - zaključio je Svetislav Pešić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike