Fenerovo NBA pojačanje debituje protiv Partizana, a šta je sa Vilbekinom i Motlijem?

21.12.2022

16:26

0

Autor: A. Š.

Crno-beli u četvrtak gostuju turskom šampionu

Fenerovo NBA pojačanje debituje protiv Partizana, a šta je sa Vilbekinom i Motlijem?
Džonatan Motli i Skoti Vilbekin - Copyright Profimedia

Partizan je posle dugo vremena vezao dve pobede. Na evroligašku protiv Anadolu Efesa nadovezala se regionalna u malom gradskom derbiju sa FMP-om, pa se može reći da crno-beli u dobro raspoloženju putuju u Istanbul, gde će u četvrtak (18.45) gostovati Fenerbahčeu.

Za razliku od izabranika Željka Obradovića, ekipa Dimitrisa Itudisa nalazi se u rezultatskoj krizi, ponajviše uzrokovanoj povredama nekolicine veoma značajnih igrača u rotaciji. Turski šampion klub iz Humske dočekuje posle četiri uzastopna poraza (po dva u nacionalnom šampionatu i Evroligi) i nema dileme da će učiniti sve da protiv Partizana krene povratak na trijumfalni put.

U tome bi trebalo da im pomogne poslednje pojačanje Kostas Adetokumbo. Grčki košarkaš nedavno je raskinuo ugovor sa Čikago Bulsima i posle samo nekoliko dana postigao dogovor sa Fenerom, koji će protiv crno-belih sigurno biti lišen pomoći srpskog reprezentativca Nemanje Bjelice, kao i Tonija Džekirija kojeg očekuje operacija prepona i dvomesečna pauza.

Ono što navijače Partizana verovatno najviše zanima jeste stanje u kojem se nalaze Skoti Vilbekin i Džonatan Motli. U ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može da kaže da li će se obojica, ili barem jedan od njih, naći u sastavu za sutrašnju utakmicu, s obzirom da je Fener objavio da će se o njihovom statusu odlučiti na dan meča.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike