Đorđević konačno objasnio kako se razišao sa Turcima: Prihvatio sam ugovor sa jasnom klauzulom!

02.11.2022

09:31

0

Autor: 24sedam

Bivši srpski selektor od razlaza sa Turcima čeka novi posao

Đorđević konačno objasnio kako se razišao sa Turcima: Prihvatio sam ugovor sa jasnom klauzulom!
Aleksandar Đorđević - Copyright Profimedia

Bivši selektor Srbije i trener Fenerbahčea Aleksandar Saša Đorđević objasnio je situaciju koja je dovela do raskida njegovog ugovora sa turskim gigantom.

On je u emisiji "Area 52" ispričao šta je dovelo do toga da posle samo jedne sezone napusti "Fener", pri tome je otkrio da je od svih dovedenih igrača uticao samo na jedan transfer tog leta.

Đorđević je 31. jula 2021. potpisao trogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom, sa klauzulom u kojoj je stajalo da ako tim ne uđe u plej-of Evrolige, on će automatski izgubiti posao. To se na kraju i dogodilo u finišu prošle sezone. 

- Nemam negativna osećanja prema Fenerbahčeu. Prihvatio sam ugovor sa jasnom klauzulom - čak iako nisam izabrao nijednog igrača, osim Šemusa Hazera, klub je mogao da raskine moj ugovor ako se ne plasiramo u plej-of Evrolige. Prihvatio sam jer sam znao koliko je ovaj cilj važan za klub - rekao je Đorđević.

Umesto Đorđevića, tim ove sezone vodi Dimitris Itudis. Ekipa je značajno renovirana i trenutno su prvi na tabeli Evrolige kao jedini neporaženi posle pet kola.

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike