Željko je bio baš ljut posle FMP-a: Jedva čekam da me ponovo pitate što mladi ne igraju!

19.12.2022

19:55

0

Autor: A. Š.

Iskusni strateg pohvalio ekipu zbog pobede, ali je i te kako imao šta da zameri pojedincima

Željko je bio baš ljut posle FMP-a: Jedva čekam da me ponovo pitate što mladi ne igraju!
Tristan Vukčević, Jam Madar i Željko Obradović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaši Partizana pobedom protiv FMP-a su spustili zavesu na 11. kolo AdmiralBet ABA lige. Ipak, ne mogu crno-beli da budu potpuno zadovoljni, pošto su u završnici meča umalo upropastili sve ono što su marljivo gradili 35 minuta.

Bili su „panteri“ na konopcima. U jednom trenutku pretio im je pravi brodolom, ali su crno-beli posle najvećih 27 poena prednosti došli u situaciju da na kraju malo i strepe za već upisanu pobedu. To je i te kako zasmetalo Željku Obradoviću.

- Poslednjih pet minuta nema razloga da komentarišem. Ne verujem da je opuštanje niti potcenjivanje, već realan prikaz onoga što neki igrači mogu da urađe. Čekaću ponovo da me neko od vas pita što ne igraju mladi. Biće ključno pitanje, pa ću vam reći da pogledate završnih pet minuta protiv FMP-a – rekao je na konferenciji za medije posle meča najtrofejniji trener Evrope, pošto je prethodno čestitao igračima na pobedi i zahvalio navijačima koji su bili u Areni.

- Najavili smo da igramo protiv tima koji je u dobroj formi i koji dobro igra u ABA. Agresivnošću smo uspeli da odigramo dobar meč 35 minuta. Motivacija je bila na odličnom nivou, pet minuta pre kraja 79:58, '+21' je bilo, igrači su bili izvanredni. Sve što smo postavili kao principe u odbrani i u napadu, bilo je nekih sitnih detalja, ali bili su izuzetno motivisani. Poslednjih pet minuta? Svakom ko malo prati košarku, sve je jasno.

Nikako iskusni strateg nije mogao da se pomiri sa načinom na koji su pojedini njegovi igrači izneli završnicu meča, iako nikoga nije hteo da imenuje.

- Pokušavam da razumem ove mlade i da im dajem priliku. I sada ponovo možete da uđete na sajt ABA lige, uzmite prosek minuta igrača Partizana. Uzmite prosek i sve će vam biti jasno za 11 kola. Nijedan nema više od 20 minuta, znam da sam to gledao pre dva kola. To je tako i probaćemo tako da nastavimo.

Našlo se na konferenciji mesta i za malo ironije u glasu Obradovića, kada se povela polemika oko uslova u dvorani, preciznije temperature.

- Hladnoća je sigurno glavni razlog, tad je najveća zima bila, na pet minuta pre kraja bilo je baš zima. Nekako FMP-u nije bilo zima, a nama jeste. Bilo je toplo pod našim košem, a tamo zima. Nešto se desilo.

Otkrio je na kraju trofejni strateg i male probleme koje je između mečeva sa Anadolu Efesom i FMP-om imao Džejms Naneli.

- Neki igrači su imali slobodan dan posle Efesa, njih šestorica nisu trenirali. Došao je, osećao se loše, bio je bolestan, lekari su uradili sve da ga osposobe. Imao sam četiri igrača van tima, plan je bio da ne igra previše. Igrao je oko osam minuta i to je uticalo na to da deluje uspavano. Bolest - zaključio je Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike