Partizane, sad je već moranje! Crno-beli gostuju Asvelu u Evroligi, mogu li se podići posle serije poraza?

12.12.2022

10:42

0

Autor: G. F.

Srpski i francuski tim imaju isti skor u elitnom takmičenju

Partizane, sad je već moranje! Crno-beli gostuju Asvelu u Evroligi, mogu li se podići posle serije poraza?
Smailagić i Obradović - Copyright MN Press

Posle još jednog tesnog poraza, šestog iz sedam utakmica u poslednjih mesec dana, košarkaši Partizana imaju novi težak ispit.

U okviru 13. kola Evrolige gostuju Asvelu u Francuskoj, u meču koji zaista mora da se dobije kako bi se stvari pomerile sa mrtve tačke na kojoj su crno-beli zaglavljeni već neko vreme.

Trener Partizana Željko Obradović svestan je situacije u kojoj se klub nalazi, najavio je i neke promene, pa pred duel u Francuskoj ulogu favorita prepušta rivalu.

- Asvel u ovaj meč ulazi posle pobede u poslednjem kolu Evrolige protiv veoma jake ekipe Barselone u gostima. Igrali su i ubedljivo pobedili i u domaćem prvenstvu. S obzirom na sve okolnosti, sigurno je da su oni favoriti. Očekuje nas teška utakmica, pogotovo posle utakmice kakva je bila u Ljubljani. Igramo za svega 48 sati, ali s druge strane i oni su igrali. Probaćemo opet da reagujemo. Nije lako kad izgubiš u veoma kratkom periodu par utakmica u kojima odlučuje jedna lopta. Da li napadački, da li je skok ili bilo šta, nije lako. S te strane, naravno da je moj posao kao trenera da probam da dignem ekipu. Koliko ćemo uspeti, videćemo - rekao je Obradović.

 

 

Mladi centar Alen Smailagić očekuje veliki izazov ali i konačno dobro izdanje crno-belih.

- Moramo da mislimo pozitivno i pokušamo da izvučemo sve dobro i sve što može da nam pomogne u sutrašnjoj utakmici. Dobra stvar kod zgusnutog rasporeda je što nemamo ni vremena ni prava da tugujemo posle poraza, već moramo sve misli da okrenemo ka utakmici sa Asvelom. Oni su ekipa koja je u prošlom kolu dobila Barselonu, igraju u dobroj formi i biće nam veliki izazov da im se suprotstavimo. Verujem da možemo da se izdignemo posle par poraza i da sutra odigramo dobru utakmicu. Puno bi nam značila ta pobeda u gostima.

Evroliga, 13. kolo

Utorak:

Olimpijakos - Fenerbahče 19.00

Crvena zvezda - Žalgiris 19.00

Asvel - Partizan 20.00

Bajern - Real 20.30

Olimpija Milano - Makabi 20.30

Valensija - Panatinaikos 20.45

Sreda:

Efes - Baskonija 18.30

Monako - Barselona 19.00

Virtus - Alba 20.30

 

Standings provided by Sofascore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike