Rasprodata Arena! Partizan i Zvezda igraju evroligaški večiti derbi pred krcatim tribinama!

05.12.2022

17:05

1

Autor: 24sedam

Crno-beli napominju da će gostujući tim prema propozicijama dobiti mesta koja se nalaze u produžetku gostujuće klupe

Rasprodata Arena! Partizan i Zvezda igraju evroligaški večiti derbi pred krcatim tribinama!
Navijači Partizana u Areni - Copyright MN Press

Ulaznica za predstojeću utakmicu košarkaške Evrolige, između Partizana i Crvene zvezde više nema. Tim povodom oglasili su se i crno-beli koji će u četvrtak biti domaćini.

- Po prvi put u istoriji, crno-beli će dočekati Crvenu zvezdu u okviru Evrolige, što izaziva veliko interesovanje ne samo srpske, već i evropske košarkaške javnosti - naveli su iz Humske na početku saopštenja.

Zatim je i apelovano na navijače.

- Tim povodom, Klub se obraća navijačima, simpatizerima, predstavnicima medija, predstavnicima tehničkih službi i obezbeđenja sa iskrenom željom da predstojeći meč protekne u najboljem mogućem redu i bude primer dobre, sportske atmosfere i dobre organizacije na evropskom nivou!

Pored 11.500 sezosnkih ulaznica, sve dnevne ulaznice koje su se našle u slobodnom opticaju su rasprodate. Kao nagradu za vernost, Partizan Mozzart Bet je doneo odluku da svim kupcima dnevnih ulaznica za meč protiv Crvene zvezde obezbedi besplatan ulaz na utakmicu AdmiralBet ABA lige protiv FMP-a 19. decembra. Potrebno je da navijači sačuvaju svoje ulaznice i da isti bar kod ponovo očitaju na ulazu.

Štark arena će u četvrtak nesumnjiivo biti puna i zbog toga napominjemo da je svaka ulaznica numerisana. Bezbednosne snage na utakmici će biti pojačane, a svaki gledalac će biti u obavezi da zauzme ono mesto za koje ima kartu.

Ovom prilikom, Partizan napominje da će gostujući tim prema propozicijama dobiti mesta koja se nalaze u produžetku gostujuće klupe i da nikakvog drugog mesta na kojem će se gostujući navijači u dvorani okupljati neće biti.

Još jednom pozivamo sve prisutne u dvorani da poštuju numeraciju, slede instrukcije redara i hostesa i ne zadržavaju se na stepenicama i prolazima.

Bezbednost

Bezbednost svih aktera utakmice je zagarantovana kako propozicijama takmičenja tako i aktuelnim zakonima Republike Srbije. Klub poziva sve prisutne u dvorani da se suzdrže od bilo kakvog ponašanja koje na bilo koji način može ugroziti bezbednost i integritet aktera utakmice.

Ubacivanje mekih i tvrdih predmeta u teren je strogo zabranjeno i neće biti tolerisano. Podsećamo da su propozicije Evrolige veoma oštre i da slika nebezbednog okruženja nije nešto što ovo takmičenje želi, te stoga nema nimalo razumevanja za klubove čiji navijači prave ispade koji dovode do incidenata. Potencijalni bezbednosni problemi ne samo da bi narušili ugled kluba i njegovu reputaciju u Evroligi, već bi narušili i reputaciju Grada Beograda, Republike Srbije.

Takođe, nulti stepen tolerancije postoji i za uvredljiva skandiranja bilo koje vrste! Uvrede se baš kao i ubacivanje predmeta u teren strogo sankcionišu prema važećim propozicijama Evrolige. Ali iznad sankcija, takvo ponašanje u ogromnoj meri urušavaju ugled Partizana u Evropi i šalju ružnu sliku koju niko ne želi da prikaže.

Prvi evroligaški derbi je prava prilika da se sa praksom vređanja i kreiranja nebezbednog okruženja prekine i da se okrene nova, lepša stranica istorije košarkaških dvoboja između Partizana i Crvene zvezde.

Pre nekoliko sezona, Evroliga je iz upotrebe isključila bilo kakve zaštitne ograde iza klupa ili zapisničkog stola. Publika se nalazi veoma blizu aktera meča jer se njihova bezbednost smatra svetinjom. Upravo tako se igrači i službeni predstavnici imaju tretirati.

Podrška i sportska atmosfera

Partizan poziva sve prisutne u dvorani da svu svoju energiju usmere na podršku ekipi i stručnom štabu crno-belih! Partizan je u mnogim stvarima bio prvi i ostao prvi. Hajde da prvi damo primer dobre organizacije, sportske atmosfere ali i snažne podrške koja će služiti na ponos Kluba, Beograda, Srbije i čitave Evrolige!

Sva uvredljiva skandiranja, ubacivanje bilo čega u teren,  kreiranje bilo kakve nesportske atmosfere bi najveću štetu naneli upravo Partizanu! Zbog toga, Partizan poziva navijače i još jednom ih najljubaznije moli da svoju ljubav prema klubu pokažu na najbolji mogući način - korektno i isključivo u sportskom duhu! Hajde da pobedimo i na terenu i na tribinama - navedeno je u saopštenju.

Oba tima u ovaj duel ulaze posle pobeda u AdmiralBet ABA ligi, nad ekipama Studentskog grada i Budućnosti. Kada je reč o učinku u elitnom takmičenju, Zvezda je na 12. mestu sa 5-6, a Partizan na 13. sa skorom 4-7.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike