Obradović objasnio odakle sve u timu kreće: Ovako smo došli do reakcije, to je najbolji način

04.12.2022

20:29

0

Trener Partizana otkrio i šta je uslov da Trifunović i Vukčević više igraju

Obradović objasnio odakle sve u timu kreće: Ovako smo došli do reakcije, to je najbolji način
Željko Obradović - Copyright MN Press

Partizan je prosto razbio Budućnost u 9. kolu AdmiralBet ABA lige, a Željko Obradović je bio vidno zadovoljan nastupom svog tima, ne samo trijumfom.

Uspeli su crno-beli da na sjajan način reaguju posle četiri vezana poraza, a pritom su ličili na ekipu koja je ređala pobede ove sezone, pa je još ravnomerno raspodeljena minutaža za sve igrače.

- Počeli smo agresivno utakmicu i držali smo je tokom cele utakmice. Znali smo da nam je ova utakmica važna, želim da čestitam igračima, jer smo odigrali agresivno protiv veoma dobre ekipe Budućnosti. Hvala svim ljudima koji su došli večeras da nas bodre, to znači, pogotovo za mlađe igrače, to na njih utiče, hvala im na tome. Budućnosti želim sve najbolje u nastavku sezone, pre svega u Evropi.

Mladi

Večeras su zapažene uloge, a i solidne minutaže imali Uroš Trifunović i Tristan Vukčević, koji su u poslednje vreme manje igrali, pogotovo u Evroligi.

- Što se tiče Tristana i Uroša, oni su promenili način treninga i treniraju mnogo bolje. Večeras su igrali dobro obojica, posebno Trifunović. Tristan je u napadu bio dobar, u odbrani ima još nekih stvari da se dorade. Trening određuje ko i koliko igra.

Povrede

Večeras je svoje minute (i poene) imao Gregor Glas, koji se dugo mučio sa povredama, a Obradović je objasnio kakva je situacija sa ostalim povređenim igračima.

- Mislim da će Smailagić od sutra početi da trenira. Čak mislim da će i Avramović početi da radi sa loptom, to ne znači da će početi da radi sa timom. Videćemo kako ide, on će sam da to odredi kako mu bude prijalo, znate da je poslednju utakmicu odigrao u junu. Balša nije spreman, on može da radi neke stvari, neke čak i sa loptom, ali nije ni blizu treninga sa timom.

Reakcija

Tim je pokazao sjajnu reakciju posle slabog izdanja u prethodne dve utakmice.

- Uvek probamo da reagujemo, imali smo video i analizu utakmice sa Valensijom. Ako imaš taj odnos skokova ispod tvog koša i izgubljene lopte, a dođeš u situaciju da igraš produžetak, a mi smo našli način da to uradimo, to znači da smo sami sebi našli način da izgubimo. Pričali smo o greškama u odbrani, a najbolje je kad se pogleda video i posle toga se uđe u salu da se trenira i radi i sad se vraćam na ono šta sam rekao u početku - da sam izuzetni zadovoljan agresivnošću. Bilo je trenutka gde smo igrali dobro, ali i nekih situacija koje treba da se poprave. Ne postoji tranzicija u odbrani. Analizira se i kad se izgubi, a kada se i pobedi. To je pre svega broj jedan stvar plejmejkera, oni moraju da reaguju na terenu. Svi moraju da znaju koja je uloga igranja plejmejkera. Onda je najbolje da na treningu staviš nekog da ga igra, da vidi koliko je to teško kad moraš stalno da razmišljaš o timu. Suština je da uvek imaš kritičan period, na nesreću izgubljenu loptu ili primljen težak koš, i onda treba da se stane, igra na loptu.

Loš trenutak za Budućnost

AdmiralBet ABA League/KK Partizan/Dragana Stjepanovic
 

Trener Budućnosti Vlade Jovanović ocenio je da je trenutak bio loš za njegov tim.

- Mislim da je trenutak u kome smo igrali nije bio baš najbolji s obzirom na Partizanove utakmice pre toga da će morati bolje. Očekivao sam njihovu reakciju i dobio sam, to nije najbolji trenutak za nas. Došli smo motivisani, znali smo naše prednosti i mane, probali smo na početku da im pariramo i uspeli smo možda pola četvrtine, energijom, skokom u napadu, odvojili su se na razliku koju nismo mogli da stignemo. Čestitam Partizanu i želim im sreću u nastavku sezone.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike