Grobari, navijajte za Partizan! Ništa drugo ne treba da se čuje u hali!

28.11.2022

12:13

0

Autor: G. F.

Ostoja Mijailović poslao poruku navijačima crno-belih pred duele sa crveno-belima

Grobari, navijajte za Partizan! Ništa drugo ne treba da se čuje u hali!
Ostoja Mijailović - Copyright MN Press

Prvi košarkaški derbi biće odigran večeras od 20.00 u okviru 8. kola AdmiralBet ABA lige. A već 8. decembra isti rivali će na parket u 12. kolu Evrolige. U regionalnom takmičenju domaćin je Crvena zvezda, a u evropskom Partizan.

Pred ova dva izuzetno važna meča oglasio se predsednik Partizana Ostoja Mijailović, koji je gostujući na TV Prva, pričao o dva predstojeća duela.

- Uvek sam optimista, ali uvek činjenice govore pre optimizma. Od 2015. nijednom nismo pobedili večitog rivala u AdmiralBet ABA ligi kada su oni bili domaćini. Oni su favoriti jer imaju njihovu publiku, svi igraču su im zdarvi. Verujemo u našu ekipu i u Željka i postoji mogućnost da promenimo taj trend - rekao je Mijailović, pa se osvrnuo i na probleme sa igračkim kadrom:

- Nismo kompletni od početka sezone. Igramo bez nekoliko igrača, od Avramovića smo očekivali mnogo, a on nije igrao od početka sezone zbog povrede u reprezentaciji.

Prvi čovek KK Partizan naglasio je da očekuje dobru košarkašku predstavu.

- Ivanović je trener sa evropskim iskustvom, više do 20 godina radio je kao trener velikih timova. Očekujem fantastičan meč. Mi za deset dana imamo još jedan derbi u Evroligi. Važno je da ne bude kao što je bilo u Nišu.

Baš iz tog razloga Mijailović je imao važnu poruku za sve navijače Partizana.

- Prodali smo 11.500 sezonskih karata. Otvorićemo nivo 400 za gostujuće navijače. Mnogo je važno da utakmica protekne u miru. Daćemo sve od sebe da budemo dobri domaćini. Taj meč će pratiti cela Evropa. Poručujem navijačima da ne šalju nikakve poruke niti državi niti bilo kom  pojedincu - rekao je Mijailović, pa se osvrnuo i na finansije kluba:

- Kada sam došao imali smo ukupno dva, danas  imamo tri puta više državnih sponozra. Prihodovali smo 100 puta više od ulaznica. Privatni sponzori su danas u klubu. To navijačima izgleda nije dovoljno, oni vređaju a mi plaćamo kazne. Mi koji sedimo u KK Partizan zapošljavamo ljudi koliko i 30 Zastava Kragujevac. Poruka navijačima je da navijaju za naš klub. Imamo podršku od države. Kad god sam pozvao predsednika Vučića dobio sam podršku i on je poslednja osoba koju treba vređati.

Zbog učestalih priča o "velikim parama" u KK Partizan, Mijailović otvoreno govorio o pomoći države.

- Prošle godine od države smo dobili 5 miliona evra, ove sezone od početka 900.000 evra. Zahvalni smo na svoj pomoći. Ali ako neko misli da imamo toliko novca da se tako lako borimo sa isplatom starih dugova i novih troškova, to nije tako. Teško se borimo, ali nalazimo način. Zato molim navijače da pomognu, a ne da nas sputavaju. Ako počnu da nas napuštaju privatni sponzori zbog toga neće biti dobro. Ko želi da se bavi politikom neka ide na izbore.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike