Velika pobeda: Moćna Zvezda srušila Albu u Berlinu!

22.11.2022

21:16

0

Crveno-beli ostvarili važan trijumf nad Alabom

Velika pobeda: Moćna Zvezda srušila Albu u Berlinu!
nemanja nedović - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su prvu pobedu na gostovanju ove sezone u Evroligi.

Crveno-beli su slavili su posle produžetka u Berlinu protiv Albe sa 88:84 (20:19, 17:21, 18:17, 20:18,13:9) i time pokazali da su izašli iz krize.

Napokon je Zvezda uspela da pobedi nezgodne Nemce, i to prvi put nakon sedam poraza u međusobnim okršajima.

Šta reći, nego još jedan važan trijumf za izabranike Duška Ivanovića, čime su se ponovo uključili trku za gornji deo tabele.

Kao i prethodni okršaj, crveno-beli su do trijumfa stigli posle velike drame, ali na sreću i ovaj put su stigli do pobede koja će mnogo značiti ovim momcima na samopouzdanju.

Definitivno crveno-beli igraju bolje od kako je na klupu došao iskusni stručnjak Duško Ivanović, i to su pokazali u prethodne tri utakmice od kako je došao crnogorski stručnjak.

To se najbolje vidi u defanzivnim zadacima, i slobodno se može reći da je taj segment presudio i večerašnju utakmicu u korist srpskog predstavnika.

ALBA: Pročida 3, Smit 8, Vecel 2, Kumađe 2, Timan 2, Sikma 8, Lamers 5, Blat 6, Zosman 4. Timski: 9/13 za dva, 6/14 za tri, 16 skokova (11-5), 12 asistencija, 4 ukradene, 9 izgubljenih

ZVEZDA: Holand 3, Vildoza 7, Mitrović 4, Martin 2, Dobrić 4, Ivanović 2, Nedović 3, Kuzmić 2, Petrušev 5, Bentil 5. Timski: 11/23 za dva, 4/12 za tri, 16 skokova (9-7), 8 asistencija, 3 ukradene, 7 izgubljenih lopti

BLOG UŽIVO:

KRAJ: Zvezda pobedila Albu sa 88:84

42. minut - Nastavlja se rezultatska klackalica. Egal i u produžetku. Ipak, prednost na strani crveno-belih 81:80. Dosta nervoze sa obe strane.

Počeo produžetak

40. minut - Nema pobednika. Odluka pada posle produžetka. Iako su crveno-beli imali napad za trijjumf, ali Nedović nije iskoristio tu priliku.

 

 

38. minut - Ponovo rezultatska klackalica. Ulazimo u poslednjih dva minuta (72:70). Sjani Mitrović, postiže nove poena za Zvezdu. Odmah zatim Luka Vildoza postiže trojku i crveno-beli prelaze u vođstvo.

37. minut - Nije dobro. Alba ponovo ide na plus 7 (72:65). Crveno-beli sve dalje od prvog trijumfa na gostovanju.

35. minut - Posle dugo vremena preko Ivanovića Zvezda ponovo vodi 65:64, ali u sledećem napadu uzvraćaju domaćini košem Sigme.

 

 

33. minut - Serija trojki sa obe strane. Prvo Vildoza, a sa druge strane Blate. Očekuje nas uzbudljiva završnica.

31. minut - Bolje krenula Alba, napravila prednost od pet poena, trojkom Delooa (60:55). Nedović odmah uzvraća dva plus jedan sa bacanja. 

Kreće četvrta četrvtina:

29. minut - Posle dosta grešeka, Zvezda ponovo izjednačila (55:55). Definitivno odluka pada u poslednjoj četvrtini.

 

 

27. minut - Najveća prednost domaćina plus 9 (54:43), ali crveno-beli prave seriju od od devet poena i ponovo se vraćaju u igru. Trenutno je 55:53.

25. minut - Alba ide na plus 6 (49:43), čini se da Zvezda polako gubi ritam. 

22. minut - I dalje je rezultatska klackalica. Domaćini imaju minumalnu prednost.

Početak drugog poluvremena:

20. minut Prvo poluvreme završeno 40:37 za Albu.

 

 

18. minut - Niščeg domaćini imaju prednost od pet poena (38:33), ipak odmah u sledećem napadu Bantil smanjuje na 38:35.

16. minut - Skoro dva minuta nema koša sa obe strane. Dosta grešaka u Zvezdi, ali u kod domaćina u napadu. Rezulat na semaforu je izjednačen 31:31. 

14. minut - Šteta. Alba pravi seriju od 6:0, trojkama Blata preokreću i ponovo su u vođstvu (27:26).

12. minut - Koševima Mitrovića Zvezda održava prednost u nastavku meča. Trenutno je 24:21 za srpskog predstavnika. Odmah nakon toga je ukradena lopta, prave faul na Dobriću, ide na slobodna bacanja i povećava prednost 26:21.

Kreće druga četvrtina:

10. minut - U poslednjim sekundama prve četvrtine Ivanović trojkom preokreće rezultat. Crno-beli posle prve četvrtine imaju prednost od pola poena razlike (20:19).

 

 

7. minut - Ivanović pokušava da stalnim izmenama uđe u ritam. Promenio je celu startnu petorku. Ali rezultat nikako da smanje (19:13).

5. minut - Domaćini održavaju prednost od pet poena. (15:11). 

Zvezda ima podršku nekoliko stotina navijača u dvorani, što može da bude dodatni motiv za crveno-bele.

3. minut - Sada serija 10:0 za Albu, ulazimo, u lošem ritmu Zvezda. Loša igra u odbrani, sve šuteve otvoreni za domaćine. Ivanović traži tajm aut.

1. minut - Odličan start Zvezde, crveno-beli vode sa 5:0

 

 

Petorka Zvezde: Luka Vildoza, Džon Holand, Branko Lazić, Ben Bentil i Ognjen Kuzmić.

Utakmica kasni. Glavni sudija Sreten Radović je poručio igračima da imaju još tri minuta za zagrevanje. Neki je problem za zapisničkim stolom.

 

 

Trener crveno-belih Duško Ivanović istakao je da mu se izuzetno sviđa kako igra klub iz Berlina. 

 

 

- Gledao sam i pratio ALBU i pre nego što sam došao u Crvenu zvezdu. To je ekipa koja mi se najviše svidela i koja igra najbolju košarku. Izgubili su neke utakmice, iako su vodili sa preko 20 poena razlike. Igraju jako brzo, nepredvidivi su, izvanredni šuteri. Imaju igrače koji izvanredno čitaju situacije na terenu. Eto, imali su splet okolnosti neke mečeve nisu pobedili, ali mi prvo treba da mislimo o nama kako ćemo, pa ćemo onda o njima. Taj sistem koji je uspostavljen u Berlinu je sistem najboljeg španskog trenera Aita, koji je sa mladim igračima pravio rezultat. Igraju odlično, sa puno samopouzdanja i svakome u Evroligi prave probleme. Moramo da budemo spremni da svih 40 minuta igramo dobru odbranu jer oni imaju zaista vrlo,vrlo veliki broj laganih koševa - poručio je Ivanović.

BONUS VIDEO:  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike