Ivanović pohvalio rad svog novog tima, pa od navijača tražio samo jedno: Evo koliko je trajao trening!

16.11.2022

18:36

0

Zvezda u četvrtak čeka Asvel

Ivanović pohvalio rad svog novog tima, pa od navijača tražio samo jedno: Evo koliko je trajao trening!
Duško Ivanović - Copyright kkcrvenazvezda.rs

Crvena zvezda je nedavno promenila trenera košarkaške ekipe, pa Duška Ivanovića sada očekuje debi na klupi crveno-belih.

Već u četvrtak predvodiće novu ekipu protiv Asvela, a taj meč igraće se u dvorani "Aleksandar Nikolić" od 19 sati.

Ivanović je stigao na Mali Kalemegdan, a o njegovom prvom treningu već se govori. Navodno je trajao satima, od 17.00 do 22.00, a to je kroz osmeh prokomentarisao i crnogorski stručnjak.

- Radili smo do pola 12 - rekao je Ivanović, pa nastavio:

- Momci od prvog momenta imaju predispoziciju da rade, rade dobro, čvrsti su. Ono što sam video za prva dva treninga, treba strpljenja i vere. Ako imamo ta dva aspekta sutra, biće dobro. Nisam pokušavao da menjam mnogo, neki detalji odbrane i napada, ali pre svega strpljenje i vere za ove momke. Istina je da nam nedostaje vremena, ali to je što je, nema opravdanja - rekao je Ivanović, pa se dotakao Asvela:

- Ekipa koja igra brzo, agresivno u tranziciji, puno igre 1 na 1, puno igrača koji mogu da reše te situacije 1 na 1, imaju Fola koji je dominantan u reketu, odlične šutere za tri poena i to izvanredno koriste u svojoj igri.

Crnogorski stručnjak veruje da su navijači prepoznali važnost meča i da će podržati ekipu.

- Verujem da će navijači da pomognu, uvek kada sam bio ovde, ili gledao utakmice na televiziji, oni su uvek bili ne samo šesti, već i sedmi igrač Crvene zvezde. Ali na kraju, ovi momci dole moraju da daju koševe i da brane, navijači zaista mogu da pomognu – ali oni, igrači moraju to da urade - zaključio je Ivanović.

Kapiten crveno-belih Branko Lazić naveo je da tim dobro trenira i da veruje u pobedu, uz pomoć navijača.

- Treniramo punom parom, zaista jako i dosta je pažnje stavljeno na te detalje koje ćemo pokušati već sutra da primenimo na utakmicu. Verujem da ćemo uz pomoć naših navijača i uz  pomoć tih detalja na kojima radimo prethodna tri dana uspeti da zabeležimo pozitivan rezultat u četvrtak. Sve je za sada kako treba, akcenat je na detaljima - naglasio je Lazić, pa se osvrnuo francuskoj ekipi:

- Jedna ekipa koja igra brzu i agresivnu košarku, videli smo u nekim utakmicama bez obzira na razliku u stanju su da preokrenu utakmicu. Moraćemo da ih pritiskamo po celom terenu, da im ne dozvolimo tu tranziciju i slobodu u igri - naveo je Lazić.

Utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić" igra se u četvrtak od 19 časova, a crveno-beli trenutno imaju skor 1-6.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike