Partizan dočekuje Makabi bez pravih treninga! Obradoviću je sve jasno, zna gde je tajna pobede!

17.11.2022

17:49

0

Autor: G. F.

Crno-beli pred punom Arenom nastavljaju evroligaško putovanje

Partizan dočekuje Makabi bez pravih treninga! Obradoviću je sve jasno, zna gde je tajna pobede!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Težak i turbulentan period je iza košarkaša Partizana. Što zbog povreda, što zbog obaveza igrača prema reprezentaciji nije se radilo kako bi trebalo.

Tačnije, radilo se kako bi trebalo, ali sa nedovoljnim brojem igrača. A koliko u petak (20.30) u beogradsku Arenu stiže Makabi na duel 8. kola Evrolige.

Izraelci imaju skor 4-3, Partizan 3-4, a trener crno-belih Željko Obradović ima ideju kako da se stanje na tabeli poravna.

- Makabi je poznat, oni igraju tipično onako kako igraju godinama. Imaju mnogo igre u tranziciji, mnogo izolacije i mnogo igre jedan na jedan. U tome je suština naše utakmice, da zaustavimo ta dva segmenta igre. Prvo tranziciju uz ofanzivni skok, potom izolaciju i igru jedan na jedan. Ako to budemo uspeli, imamo šansu da odigramo dobru utakmicu. Naravno, uz sve ono što treba da uradimo u napadu, a to je strpljenje koje nas je krasilo u velikom broju utakmica. Ekstra pas i poštovanje nekih principa i onoga što postavimo pred utakmicu. Tada bismo imali šanse da dobijemo meč - rekao je Obradović za sajt KK Partizan, a pomenuo je i probleme s kojima se ekipa srela u poslednje vreme:

 

 

- Sinoć je nakon 13 dana bio prvi trening gde smo imali situaciju da radimo pet na pet. Posle utakmice sa Panatinaikosom, a pre Borca smo imali trening na kom se povredio Dante Egzum i to je bilo to. Posle smo imali Olimpijakos gde smo imali prvo 9 a potom 8 igrača na treningu i bilo je nemoguće raditi. Vratili smo se u trening i to je prva stvar pred Makabi.

Jedan od onih koji su bili deo reprezentacije Srbije na prethodne dve utakmice je i Uroš Trifunović.

- Očekujem da igramo agresivno do samog starta. Napokon smo se skupili svi, što zbog reprezentacije što zbog povreda. Nadam se da ćemo iskoristiti domaći teren i punu Arenu da dođemo do pobede protiv velikog rivala kao što je Makabi - poručio je košarkaš Partizana.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike