Najslađe je ovako na kraju, Ataman je prekinuo prvenstvo da bi se Turci bolje spremili za nas!

15.11.2022

05:56

0

Autor: G. F.

Jović i Gudurić prezadovoljni posle teške pobede

Najslađe je ovako na kraju, Ataman je prekinuo prvenstvo da bi se Turci bolje spremili za nas!
Gudurić, Jović i Lučić - Copyright MN Press

Pobeda košarkaša Srbije nad Turskom (77:76) izvojevana je na najteži mogući način, ali je zato draža svim igračima, a verovatno će biti i navijačima kada im se srca vrate na svoja mesta posle triler završnice.

Jedan od onih kojima je baš "seo" trijumf nad Turcima je Marko Gudurić, srpski internacionalac koji igra za Fenerbahče i koji je iz prve ruke video kako se njihova reprezentacija spremala za ovaj duel.

 

 

- Velika pobeda! Tamo igram, oni su se okupili dosta ranije. Turska liga je otkazana jer je to Ataman tražio da bi se spremili. Imali su više vremena od nas. Sada smo korak bliže Svetskom prvenstvu, a ja želim da se zahvalim ljudima sa tribina za sjajnu atmosferu koju su napravili.

Deo te atmosfere bilo je i skandiranje "Vasa Micić" kao direktna prozivka selektora Turske koji našem iskusnom plejmejkeru nije dozvolio da nastupi za Srbiju.

- Vasa je jedan od najboljih igrača Evrope i naš dobar drugar. Borili smo se, lepo je videti i Jovića, koji je svojim iskustvom i sigurnošću možda nadomestio što Vasa nije tu.

Kratak rok za spremanje duela sa Turcima, ali i lepotu pobede naglasio je upravo pomenuti Stefan Jović:

- Najslađe je ovako na kraju protiv ekipe koja je jaka i ima dosta evroligaških igrača. Imali smo samo jedan dan za pripremu. Ispunili smo cilj, dobili obe utakmice u prozoru. Svaka čast svima koji su bili ovde sedam dana. Idemo dalje!

A to dalje nas čeka u februaru. Tada će Srbija gostovati Grčkoj i dočekati Veliku Britaniju, a jedna pobeda iz ta dva susreta sigurno će biti dovoljna za odlazak na Svetsko prvenstvo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike