Ivanović stigao u Zvezdu i odmah otišao na trening: Ovo je veliki izazov za mene!

14.11.2022

13:00

0

Autor: A. S.

Novi trener samo četiri minuta pred novinarima i pravac hala

Ivanović stigao u Zvezdu i odmah otišao na trening: Ovo je veliki izazov za mene!
Duško Ivanović - Copyright Printscreen/Youtube/KK Crvena zvezda

Košarkaški klub Crvena zvezda u nedelju je saopštio da je došlo do sporazmnog raskida saradnje sa trenerom Vladimirom Jovanovićem, a već danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi trener ekipe, Duško Ivanović.

Crveno-beli pod vođstvom Jovanovića nisu otvorili sezonu na očekivan način. U AdmiralBet ABA ligi, zauzimaju šesto mesto sa skorom 5:1, dok su u Evroligi prikucani za dno tabele sa samo jednom pobedom.

Sve to bilo je dovoljno da se u klubu odluče na promene, a tekstualni prenos današnjeg obraćanja, mogli ste pratiti u blogu uživo na našem sajtu.

Na kraju obraćanja, Čović je istakao da nije poznata sudbina stručnog štaba.

 - Izbor stručnog štaba je na novom treneru. Možda odu svi, možda ostanu svi. Oni su to svi korektno prihvatili - rekao je Čović.

Otkrio je Čović i kakav je finansijski aspekt sporazumnih raskida ugovora,

- Sporazumni raskid sa Vladimirom Jovanovićem znači da ćemo mu isplatiti naknadu na osnovu raskida. To ne znači da ćemo mu platiti onoliko koliko su tražili neki prethodni treneri. Igračka legenda je jedno, kada završite igračku karijeru to su drugi poslovi. Sa Adamsom smo dobro prošli. Umesto pet stotina nečega, došli smo na dvesta nečega.

Čović smatra da je timu potreban autoritet, pa sve nade polaže u Ivanovića.

- Ovom timu je potreban jači autoritet. Trener koji će nastaviti dalju selekciju ekipe. Timu je potrebna ogromna disciplina, na nivou vojne. Džaba vam 10 MVP- ijeva u ekipi, ako nemate disciplinu, nećete ništa osvojiti. Ivanović gde god je radio osvajao je trofeje.

Dotakao se predsednik crveno-belih i budžeta.

- Naš celokupan budžet ove sezone je oko 10 miliona evra. Pitanje je da li ćemo moći da zatvorimo budžet za ovu sezonu. Zvezda nije državni bankomat, kako to prenose neki mediji. Nije dobila 4/5 iz budžeta. 35% našeg budžeta je od strane države. Neki drugi su tokom korone dobili mnogo više. Šta se dešava sa budžetskim inspekcijama?

Tokom leta, crveno-beli su došli do saradnje sa velikim brojem kvalitetnih igrača, a kako je Čović istakao, nijedan igrač nije bio nametnut treneru.

- Nijedan jedini trener koji je bio u Zvezdi od 2011. nije dobio nijednog nametnutog igrača. Bilo je povuci potegni sa Radonjićem oko Sofa, ali smo na kraju raskinuli saradnju. Svi igrači su dovođeni u dogovoru sa trenerima - rekao je Čović.

Kako je Ivanović žurio na trening, glavnu reč je preuzeo Čović, koji je istakao da su još jednom dali šansu mladom treneru, pa je pohvalio saradnju sa Jovanovićem.

- Dali smo šansu mladom treneru, kao što to često radimo. Sada imamo tri mlada i perspektivna trenera, Dušana Alimpijevića, Vladimira Jovanovića i Nenada Stefanovića. Mladim trenerima nije lako, jer moraju da istrpe brojne pritiske. Mnogi kažu da Zvezda nije za učenje, ali ja kažem nije ni reprezentacija za učenje. Mnogi su dobijali šansu u reprezentaciji pa se i nisu nešto pokazali. Vlada Jovanović je izvanredan trener, vrlo posvećen i verujem da će uspeti - kazao je Čović, pa se dotakao rezultata crveno-belih:

- Što se tiče naših rezultata, nisam primetio da je to analizirano u medijima. Mi smo od devet utakmica u Evroligi, nekom slučajnosti, a mislim da nije bila slučajnost, čak šest puta igrali u gostima. Na to neki bitni ljudi mogu da utiči Imali smo interesantno suđenje. Crveni signal je bio u pripremnoj utakmici sa Olimpijakosom. Šta mislite kada bih krenuo da pričam o tim mističnim zaleđinama i greškama... Kiks u Evroligi je poraz od Panatinaikosa, a u ABA ligi je ogroman kiks poraz od Zadra. Ne samo u Beogradu, već i u Zadru da smo izgubili bio bi ogroman kiks. Za tu utakmicu, ako ste pravi profesionalac nije vam ni trebao trener, već određeni stepen motivacije.

Reč je potom preuzeo Duško Ivanović, trofejni stručnjak, koji je naviše uspeha napravio sa ekipom Baskonije, koju je vodio u tri navrata.

- Znam da će biti teško. Zvezda je klub velike tradicije, veliki izazov za trenera kao što sam ja. Verujem da ovaj tim može imati pobednički karakter kakav su imale sve moje ekipe. Ja volim košarku i nadam se da ću uživati sa ovim momcima. Pre 50 godina sam bio blizu dolaska u Zvezdu, ali sudbina je htela da studiram - uz osmeh je rekao Ivanović.

- Pratio sam Zvezdu, kao što sam pratio i druge ekipe. Znam mnogo ali ne i dovoljno. Kada krenem da treniram sa momcima, znaće se više - poručio je Ivanović

Konferenciju za medije otvorio je predsednik kluba, Nebojša Čović.

- Izvinjavamo se zbog kašnjenja. Nema potrebe da previše predstavljamo Duška Ivanović, zna se ko je i šta. Sa Jovanovićem smo napravili dogovor o rastanku.

 

 

Početak kasni iz nepoznatih razloga

- KK Crvena zvezda će o narednim koracima ovim povodom, i imenovanju novog prvog trenera obavestiti javnost blagovremeno i u najkraćem mogućem roku - naveli su crveno-beli u jučerašnjem saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike