PAO ostavio Zvezdu usamljenu na dnu Evrolige!

11.11.2022

22:22

0

Autor: 24sedam

Atinski tim srušio Baskoniju, Valensija savladala Monako

PAO ostavio Zvezdu usamljenu na dnu Evrolige!
Paris Li - Copyright Profimedia

Evroligaški fenjer od večeras drži Crvena zvezda. Pošto joj je u četvrtak pobegao minhenski Bajern, večeras je to pošlo za rukom i Panatinaikosu, koji je u svojoj „OAKA“ dvorni savladao Baskoniju 98:83 (22:18, 16:25, 29:15, 31:24).

Posle prilično sigurnog izdanja u prvoj deonici, tim Dejana Radonjića je u drugoj potpuno potonuo, što su Španci iskoristili da naprave preokret i unesu zebnju u redove atinskog velikana.

Ipak, u drugom poluvremenu PAO je bio neumoljiv. Kao da je neko tokom pauze bekovima domaćeg tima skinuo okove sa ruku, raspucali su se domaći. Predvođeni Nejtom Voltersom, Bejkonu, Deriku Vilijamsu su se u druge dve deonice pridružili Ponitka i Grigonis pa gosti iz Vitorije nisu znali odalke im preti veća opasnost. Ubacili su Atinjani Baskoniji čak 60 poena u druge dve deonice i na kraju došli do ubedljivog trijumfa koji će im bez ikakve dileme biti ogroman vetar u leđa pred nastavak sezone.

Bejkon i Vilijamas predvodili su PAO sa po 16 poena, poen manje ubacio je Ponitka, Grigonis je dodao 13, Li 12, a možda i najzaslužniji za sjajno izdanje Grka u drugom delu igre Papajanis je meč završio sa dabl-dabl učinkom 11 poena i 11 skokova. Volters je uz devet poena imao sedam asistencija.

Hauard (20) i Kocar (14) poenterski su bili najraspoloženiji kod gostiju, a srpski reprezentativac Vanja Marinković meč je završio sa osam poena i po jednim skokom i asistencijom.

Sigurna na svom terenu bila je i Valensija, koja je najveći deo posla protiv Monaka završila u trećoj četvrtini – 89:84 (20:20, 21:20, 23:14, 25:30).

Posle izjednačenog prvog poluvremena, domaći tim je serijom 11:2 u finišu treće i na samom početku četvrte deonice stigao do velikih 13 poena viška (67:54), koji su im bili dovoljni da izdrže veliki nalet francuskog tima u drugoj polovini završnog kvartala u kojem su izabranici Saše Obradovića uspeli da stignu do izjednačenja (73:73). Ipak, snage za potpuni preokret nisu imali, a junak španskog tima bio je Harper, koji je sa sedam vezanih poena osigurao trijumf Valensije.

 

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike