Real produžio agoniju Efesa, Bajern u nemačkom derbiju pobegao sa dna Evrolige!

10.11.2022

22:06

0

Autor: 24sedam

Barselona osvojila Tel Aviv

Real produžio agoniju Efesa, Bajern u nemačkom derbiju pobegao sa dna Evrolige!
Jan Veseli - Copyright Profimedia/Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Anadolu Efes trenutno nije ni bleda senka tima koja ispred svog imena ima prefiks dvostruki uzastopni šampion Evrope. Izabranici Ergina Atamana izuzetno sporo su ušli u novu sezonu elitnog takmičenja, što je večeras iskoristio i madridski Real, koji je trijumfom pred svojim navijačima uspeo koliko toliko da „kupi mir“ pred nastavak sezone – 94:85.

Izostanak Šeja Larkina i te kako se oseća u igri istanbulskog tima, koji je večeras u Madridu uspevao da bude konkurentan sve do sredine završnog kvartala u kojem su Hanga i Ljuj poveli Real do nedostižnih (83:71).

Srpski reprezentativac Vasilije Micić je sa 15 poena i osam asistencija bio jedan od najzapaženijih u timu poraženom timu. Najefikasniji bio je Klajburn (25), Žižić je dodao 17 poena, dok su Madriđane predvodili Dek i Poirije sa po 13, te Hanga i Jabusele sa po 11 poena.

Minhenski Bajern je trijumfom u nemačkom derbiju pobegao za začela evroligaške tabele. Izabranici Andree Trinkijerija bili su u vođstvu gotovo celim tokom meča u Berlinu, a iako su sredinom četvrte deonice imali dvocifrenu prednost (76:66), sa samo tri postignuta poena u poslednih pet minuta meča dozvolili su Albi da se ponada velikom preokretu koji je na kraju, ipak, izostao – 79:77.

Obst i Rubit su sa po 14 poena bili najzaslužniji za drugi ovosezonski evroligaški trijumf Bavaraca, Volden je uz 12 poena imao i šest asistencija, dok je Vladimir Lučić meč završio sa pet poena i tri skoka.

Barselona je trijumfom u Tel Avivu (86:79) uspela da zadrži korak za vodećim timovim elitnog takmičenja. Na tradicionalno jednom od najtežih evroligaških gostovanja, Katalonci su sjajnom igrom u drugom poluvremenu uspeli da izađu na kraj sa „ponosom Izraela“ koji u završnih 10 minuta nije imao rešenje za sjajnog Higinsa (11 poena u poslednjoj deonici).

Laprovitola je predvodio Barsu sa 19 poena, Higins je dodao 15, Tobi 14, a Abrines poen manje. Nikola Kalinić je za 21 minut na parketu postigao pet poena i imao četiri asistencije. Na drugoj strani, Lorenco Braun je bio najefikasniji sa 18 poena, 16 je ubacio Vejd Boldvin.

U poslednjem meču dana Žalgiris je u Vilberbanu bio bolji od Asvela 93:76.

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike