Jovanović prihvatio krivicu za šok poraz od Zadra: Teško i za analizu, da vidimo kako ćemo i šta dalje!

07.11.2022

19:22

0

Autor: 24sedam

Trener Zvezde svestan svih mana posle bolnog poraza

Jovanović prihvatio krivicu za šok poraz od Zadra: Teško i za analizu, da vidimo kako ćemo i šta dalje!
KK Crvena zvezda - KK Zadar - Copyright MN Press

Verovatno da nema navijača Crvene zvezde koji odavno već nije upisao pobedu protiv Zadra u meču koji se večeras igrao u dvorani „Aleksandar Nikolić“. A tek kada su gosti na parket beogradskog hrama košarke istrčali bez prve Zvezde tima Luke Božića, trijumf se nije dovodio u pitanje.

Ipak, pristup „kako ćemo, lako ćemo“ i te kako se obio o glavu košarkašima i stručnom štabu srpskog i regionalnog šampiona, koji je na kraju doživeo izuzetno bolno otrežnjenje (98:96).

Strateg crveno-belih Vlada Jovanović preuzeo je odgovornost za poraz koji će sigurno žestoko uzdrmati zidine Malog Kalemegdana u narednom periodu.

- Čestitam Zadru na pobedi, više nego zasluženoj. Došli su bez najboljeg igrača i pomislili smo da će da se predaju. Tako smo i počeli utakmicu, mekano, bez koncentracije, bez rešenja za njihov mečap, užu odbranu, bespotrebno smo digli veliki broj šuteva za tri poena i nismo imali energiju da se branimo. Napadali su nas u leđa celu utakmicu i pravili nam probleme. Težak poraz, neočekivan, za dobru analizu. Da vidimo kako ćemo i šta ćemo dalje - rekao je Jovanović na početku konferencije za medije.

Priznao je Jovanović da je i večeras imao kadrovskih problema, ali u tome nije želeo da traži alibi za šokntan poraz u kojem je priliku da se pokaže Zvezdinoj publici dobio Dalibor Ilić.

- Igrao je devet minuta, ideja je bila da ga vraćamo u rotaciju posle povrede, ali kao mlad igrač moraš da igraš sa boljom energijom, koncentracijom... On to može, ali večeras nije i nije bio jedini. Nije dobro što se on uklopio u to. A mladi igrači u ovakvim utakmicama treba da velikom energijom 'zaraze' starije. Evidentno je da je bilo obrnuto.

Prihvatio je mladi strateg apsolutnu odgovornost za večerašnje izdanje svog tima.

- Naravno da je trener kriv za ovakvo izdanje svoje ekipe, za ovakvu energiju. Evidentno je kako smo izašli na teren, ali priprema utakmice je bila takva da smo sinoć odradili tri puta jači trening nego danas utakmicu. Zašto je to tako bilo, to je za analizu. To je na meni - kazao je Jovanović i dodao:

- Večeras ništa nije pozitivno u porazu. Ni da smo pogodili šut, bila bi dva boda, ali gorčina bi ostala - rekao je Jovanović na kraju konferencije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike