Rešena "misterija Lovernj": Prvi test je bio greška

12.10.2020

10:59 >> 20:21

0

Autor: D. B.

Tako makar tvrdi trener Žalgirisa uoči dolaska u Beograd

Rešena "misterija Lovernj": Prvi test je bio greška
Copyright MN Press

Informacija da je nekadašnji kapiten Partizana, a sada košarkaš litvanoskog velikana Žalgirisa, bila je samo jedna na listi brojnih informacija o akterima evroligaških mečeva koji su oboleli od kovid 19.

Ipak, vest od četvrtka da je Francuz pozitivan na testu ubrzo, već tokom nedelje zamenila je ona u kojoj se tvrdi da je dugajlija na drgom testu bio negativan i da će biti u sastavu tima koji će se sutra suprotstaviti Crvenoj zvezdi u trećem kolu Evrolige.

Bez novog iznenađenja: Zvezdina šetnja u Čačku, Lojd nezaustavljiv

– Mi radimo sve u skladu sa merama koje se sprovode u borbi protiv koronavirusa. Recimo, po povratku sa meča protiv Himkija, radili smo ponovo testove. A što se tiče celokupne situacije oko Lovernja, mogu da kažem da je sve bila greška! Ne krivimo nikoga zbog toga što je test pokazao da je pozitivan, a onda da je negativan. Situacija je jako komplikovana. Niko nema dovoljno iskustva sa ovim virusom i možemo samo da radimo ono što nam se kaže – da nosimo maske svude i da peremo što češće ruke – objasnio je pred put u Beograd trener Žalgirisa Martin Šiler.

Austrijanac koji je trenerski zanat pekao u SAD tvrdi da se ne plaši kovid 19, iako je ova bolest uzela maha među košarkašima koji se nadmeću u Evroligi.

Nisam hrabar ili tako nešto, ali ne plašim se. Trudim se da se ne zarazim i poštujem sva pravila, ali nisam u strahu. Živimo u takvom vremenu, prihvatili smo se posla i sada moramo da budemo pametni kako ne bismo bili zaraženi. Jasno je svima da tim koji bude imao manje zaraženih igrača imaće i veće šanse da ostvari više pobeda. Ne želim da me neko pogrešno protumači i kaže da sam protiv pravila. Ovo je jako opasan virus – tvrdi trener Žalgirisa.

Što se tiče kvaliteta Crvene zvezde mladi stručnjak je pun reči hvale.

– Reč je o dobrom i utreniranom timu. U Evroligi ne postoji tim koji je lako da pobediš. Nema šale ni sa kim u Evroligi. Tek je start sezone. Zvezda ima dinamičnu bekovsku liniju sa Holom, Lojdom i Voldenom. Saša Obradović je oblikovao tim prema sopstvenoj viziji. Igraju dobru odbranu i to je nešto što ih karekteriše – tvrdi trener litvanske ekipe.

Posebno mesto u priči o Zvezdi igrama na početku sezone zaslužio je Džordan Lojd.

– Sjajan strelac. Za njega su postavljeni brojni napadi i moram da pronađem pravog čoveka koji će ga čuvati. Znam da to neće biti uvek moguće, ali potrudićemo se da mu onemogućimo lake šuteve i da mu zagorčamo život – nadam se Šiler.

Bez Garina

Žalgiris će u Beogradu biti bez pomoći Patrisija Garina.

– I dalje ne može da igra. Ne znamo kada će se oporaviti. Situacija sa njim je gora nego što se mislimo – tvrdi šef struke Žalgirisa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike