Zvezda se aktivno bori protiv raka dojke i poručuje: Ovo nije samo ženska borba, ovo je borba svih nas! (VIDEO)

30.10.2022

23:44

0

Crveno-beli podelili moćan video u kome se priča o ovoj izuzetno važnoj temi

Zvezda se aktivno bori protiv raka dojke i poručuje: Ovo nije samo ženska borba, ovo je borba svih nas! (VIDEO)
0MMM8719 - Copyright MN Press

Mesec oktobar je svake godine u kalendaru Svetske zdravstvene organizacije i mesec borbe protiv raka dojke. Toj borbi priključili su se mnogi sportski klubovi, posebno u AdmiralBet ABA ligi, pa i Crvena zvezda.

Šampion Srbije i Jadrana je ovu borbu obeležio na utakmicama protiv FMP-a i Bajerna.

- Samim tim i otvoreno pozvali i ostale sportske klubove da urade isto – saopštila je Zvezda, pa nastavila:

- Borba čiji je simbol i roze boja i zbog koje su mrežice na našim koševima u ponedeljak bile obojene u tu boju, nije samo u rukama žena, majki, supruga, sestara, baki, svih žena koje se bore protiv ove bolesti – već je to borba svih nas i čitavog društva!

Brojke za rak dojke su zabrinjavajuće. Ovaj kancer predstavlja vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), u svetu se godišnje registruje oko 2.260.000 obolelih žena, dok od iste bolesti svake godine umre više od pola miliona njih!

Zvezda je podelila snimak u kome su o ovoj jako važnoj temi govorile Vesna Bondžić, iz organizacije "Ženski centar Milica",  Nastasja Nedimović poznatija kao cancer.influencer na Instagramu, sa pričom koja zaista inspiriše, kao i Gorica Ilišković iz udruženja "Žena uz ženu".

- Kada čujete njihove reči, sigurno ćete pokušati da utičete na svoje najbliže i okolinu, jer je ovo borba svih nas! – piše Zvezda:

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike