Ne pretimo Uniksu, ali smo optimisti

13.10.2020

11:46 >> 11:54

0

Autor: M. R.

Košarkaši Partizana u sredu u Kazanju igraju meč trećeg kola Evrokupa

Ne pretimo Uniksu, ali smo optimisti
Copyright MN Press

Prvi put ove sezone u Evrokupu ekipu Partizana na teren izvešće kapiten Novica Veličković. Iskusni krilni centar je od starta takmičarske godine bio u sastavu samo na jednom meču ABA lige, protiv Borca. Propustio je duele sa Huventudom i Venecijom u Evropi i derbi sa ekipom Budućnosti u regionalnom takmičenju. Sada će tim povesti u veliku bitku i to protiv nesuđenog rivala iz prošlosezonskog četvrtfinala Evrokupa. U pitanju je ruski Uniks, koji u sredu od 18.00 dočekuje crno-bele na domaćem terenu.

Košarkaši iz Humske su, kao što to pravila nalažu, testirani pred put i sa negativnim nalazima su mogli da krenu ka Rusiji – redovnim letom, preko Istanbula, uz maksimalne mere zaštite. U noći između ponedeljka i utorka stigli su u Kazanj, gde će pokušati da stignu do druge pobede u Evropi. Do sada su izgubili od Huventuda, a trijumfovali protiv Venecije.

Uniks je jedan od timova koji pretenduju na sam vrh Evrokupa. U poslednjih 10, 15 godina se konstantno nalaze među četiri najbolje ekipe u Rusiji. Sa Džamarom Smitom sam igrao u Bambergu, on im je najbolji strelac, sjajan igrač. Očekuje nas teško gostovanje posle teškog puta, ali ne idemo sa belom zastavom. Probaćemo da pružimo što bolju partiju i da pobedimo – poručio je kapiten Novica Veličković.

Šćepanović: Neću odustati!

Trener crno-belih Vlado Šćepanović je odlučio da u Rusiju ne povede Rašona Tomasa, koji je sredinom prethodnog meča poslat u svlačionicu, i Brajana Angolu.

– Nikada nije lako kada idete u Rusiju i igrate posle napornog puta i svega što taj put nosi. Niko ne može da preti Uniksu u Kazanju, ali mi idemo sa nekom našom idejom i željom. Igre na utakmicama protiv Huventuda i Venecije nam daju za pravo da možemo biti optimisti. Ono što tražim od svojih igrača je da daju maksimum u ovom momentu, a za šta će taj maksimum biti dovoljan, videćemo u sredu. Koliko energetski više budemo u utakmici, toliko će nam šanse za trijumf biti veće – zaključio je Šćepanović.

Partizan bez Tomasa putuje na meč protiv Uniksa

Uniks za sada u Evrokupu ima isti učinak kao Partizan 1-1. U prvom kolu ruski tim je izgubio od Venecije 85:78, dok je u drugom slavio protiv Bahčešehira – 89:88. Glavna karika im je Džamar Smit koji na prva dva susreta ima prosek od 25 poena. Izuzetnu šutersku ruku je posebno pokazao protiv turskog tima kada je ubacio sedam trojki iz osam pokušaja…

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike