Partizanov poraz koji to nije morao da bude

30.09.2020

21:00 >> 21:19

0

Autor: D. B.

Crno-beli u prvom meču Evrokupa izgubili od Huventuda iako su tokom utakmice imali 15 poena prednosti

Partizanov poraz koji to nije morao da bude
Copyright MN Press

Košarka je, očigledno, igra u kojoj je, kada se na suprotinim stranama terena nađu Partizan i Huventud, drama zagarantovana.

Tako je i večeras bilo u Badaloni. Delovalo je u jednom momentu da su crno-beli na pravom putu da ostvare veliki trijumf. Čak i da imamo svaki argunet da ga karakterišemo kao ubedljiv.

Ali, košarka je i igra u kojoj ponekada ne odlučuju o svemu igrači ili treneri, iako su oni glavni protagonisti jednog meča.

Huventud-Partizan 85:82  (21:17, 19:31, 21:23, 24:11)

Kada se sve sabere i oduzme, tim Vlada Šćepanovića, tokom većeg dela meča odigrao je, pa možda i više od očekivanog. Teško je bilo ne dati makar malu prednost španskom timu i to ne samo zbog toga što su igrali na svom terenu. Huventud je, za razliku od Partizana, u punom takmičarskom ritmu (odigrali su tri meča u ACB ligi). Naravno, bilo je i sumnji kako će se Partizan snaći bez Novice Veličkovića i Brajana Angole koji nisu ni doputovali u Španiju, kao i bez pomoći Radeta Zagorca koji je zbog problema sa leđima ostao zakucan za klupu.

Na sve se nadovezao i spori start. Lako su igrači Huventuda, a pre svih Ante Tomić, pronalazili put do koša beogradskog tima . Domaćin je imao veliku prednost u skok igri, Partizan se mučio u napadu i rezultat svega toga bila je početna prednost od 11:2. Šćepanović je ubacivanjem Tomasa i Mozlija uspeo da uspostavi ravnotežu u skoku. Ipak, novi problem javio se kada je Mozli dobio svoju drugu ličnu grešku. Pre njega istu sudbinu doživeo je i starter na poziciji centra Erik Mika.

U tim momentima trenerski njuh nije prevario Šćepanovića. U vatru je bacio Nikolu Jankovića. I ne da nije pogrešio, već je pogodio džek-pot. Upravo je Janković, uz motor ekipe u tim momentima, Nemanju Gordića, bio pokretač velikog preokreta.

I sve je delovalo bajkovito do četvrte četvrtine. Nemanja Dangubić je radio one “nevidljive” stvari koje tako dobro radi, Kodi Miler-Mekintajer je punio sve kolone u statistici, igrao je kako treba i Uroš Trifunović. I sve je mirisalo na veliku pobedu kada je Partizan stigao do prednosti od 15 poena u trećoj četvrtini.

I tada se desilo nešto što se obično ne dešava. Igračima Huventuda ništa nije svirano. Bukvalno ništa. Galama sa tribina , galama sa klupe španskog tima… Kao da se sve to odrazilo na kriterijum suđenja. Bez dileme crno-beli su oštećeni u nekoliko navrata, iako, ruku na srce i igrači Partizana su promašili dosta šuteva, kao i slobodnih bacanja (13/21).

Opšti utisak je da Partizan ima mnogo razloga da žali što nije pobedio, ali i da kaže da ono što su im priredili arbitri nije bilo baš u duhu onoga što bi sudije trebalo da rade.

A pre svega Partizan bi trebalo da žali što je poklonio pobedu.

HUVENTUD: Dimitrijević 14, Doson 5, Ribas 18 (4-4 za dva, 6 as), Morgan 14 (8-5 za dva), Brodzianski 10 (9 sk), Parado, Ventura 6 (6 sk), Basas 5 (7 as), Zagars, Birgander, Para 3, Tomić 10 (6 sk).

PARTIZAN: Miler-Mekintajer 9 (6 sk), Zagorac, Pejdž 8, Dangubić 2, Gordić 12 (4-3 za dva), S. Janković 3, Jaramaz 12, N. Janković 8, Tomas 15 (9-7 za dva, 8 sk, 4 as), Trifunović 8, Mozli, Mika 5.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike