Nije ovo onaj Partizan

03.10.2020

21:18 >> 22:01

0

Autor: Adam Štulić

Na startu ABA lige crno-beli na svom terenu poraženi od Borca

Nije ovo onaj Partizan
Copyright MN Press

Težak posao je pred Vladom Šćepanovićem posle prve takmičarske nedelje u novoj sezoni. Samo nekoliko dana pošto su ispustili trijumf u Badaloni protiv Huventuda na startu Evrokupa, košarkaši Partizana doživeli su hladan tuš i na otvaranju regionalne sezone. Borac je u novobeogradskoj Hali sportova “Ranko Žeravica” slavio apsolutno zasluženo – 87:78 (24:17, 25:19, 19:21, 21:19).

Iako je ekipa koju je Šćepanović preuzeo od Trinkijerija gotovo identična o odnosu na prošlu sezonu, u kojoj je dominirala ABA ligom i Evrokupom, posle dva uvodna meča nove sezone jasno je da su crno-beli bleda senka tima koji je po igrama i rezultatima pred izbijanje pandemije virusa korona bio glavni kandidat za osvajanje dva takmičenja koja daju prohodnost u Evroligu.

Šta su razlozi ovakvih izdanja crno-belih moraće da se potrude da razumeju pre svih Šćepanović i njegovi saradnici, ali partija protiv debitanta u elitnom rangu regionalne košarke pokazala je da su crno-beli miljama daleko od prošlosezonske forme.

Bez učinka najvećeg pojačanja Kodija Milera Mekintajera, sa poenterski raspoloženim Jaramazom i donekle Gordićem, košarkaši kluba iz Humske u većem delu meča nisu mogli da prariraju razigranom rivalu iz Čačka, koji je u Beograd došao da igra košarku, a sve ono što su im crno-beli poklonili tokom meča maksimalno su koristili da materijalizuju dobru partiju.

Šćepanović najavio promene: Da neko dozvoli da bude ponižen na ovakav način…

Već na otvaranju druge deonice gosti su stigli do dvocifrenog plusa, koji je bio ugrožen samo u poslednjih pet minuta meča, kada su crno-beli krenuli u poslednji juriš.

Kako su Šćepanovićevi puleni igrali u prvih 20 minuta možda najbolje svedoči to što u dve uvodne deonice meča nisu šutnuli nijedno slobodno bacanje, a problemi sa zagrađivanjem sopstvenog koša protezali su se tokom cele utakmice.

Često je Šćepanović rotirao igrače, tražio je petorku koja će moći da zaustavi kola koja su, sredinom druge deonice, velikom brzinom išla ka ponoru. Dušan Miletić je bio nerešiva enigma za dojučerašnje saigrače, a uz pomoć Đokovića, Nerandžića, Kočovića i Novakovića doveo je Čačane do plus 15 u 16. minutu.

Samo pogled na semafor po isteku 20. minuta igre jasno je pokazivao u čemu je najveći problem Partizana. Od ekipe koja je prošle sezone rivale “mlela” granitnom odbranom, crno-beli su došli do toga da im u sred Beograda košarkaši Borca ubace 49 poena za poluvreme, a kada su se u trećoj deonici razigrali Torton i Džons bilo je sve očiglednije da će osvajač Kupa Radivoja Koraća morati da uloži sve što ima kako bi došao do trijumfa.

Partizanov poraz koji to nije morao da bude

Tračak nade u preokret crno-belima su dali Pejdž, Mozli i Angola, koji su sami gurali “valjak” do prilaska na samo tri poena zaostatka sredinom završnog kvartala, ali je onda na scenu stupio Radovan Đoković i u momentima kada je Borac bio na konopcima pogodio dve trojke kojima je Čačnima trasirao put ka ogromnom trijumfu.

PARTIZAN: Mika 10, Miler Mekintajer 4, Pejdž 6, Dangubić, Gordić 13, Jarmaz 21, Angola 6, Veličković 2, N. Janković 2, Tomas 6, Trifunović.

BORAC: Torton 11, Smit 9, Đoković 12, Miletić 10, Gavrilović, Kočović 7, Nerandžić 9, Novaković 3, Džons 10, Todorović 5, Čarapić 11.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike