Uf, ovo nije dobro: Zvezda doživela i treći poraz zaredom u Evroligi - Baskonija ih razbila trojkama!

19.10.2022

20:10

0

Crveno-beli poraženi od kluba iz Vitorije sa 92:75

Uf, ovo nije dobro: Zvezda doživela i treći poraz zaredom u Evroligi - Baskonija ih razbila trojkama!
Džejlen Adams - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su i treći poraze zaredom u Evroligi, ovaj put od njih je bila bolja Baskonija 92:75 (23:24, 19:23, 17:10, 33:18).

Šteta, crveno-beli su odlično odigrali prvo poluvreme, očekivalo se da će izabranici Vladimira Jovanovića uspeti da prekinu negativan niz, ali to se nije dogodilo ni posle gostovanja u Vitoriji.

Pobednik je odlučen odličnim šutem domaćina, pre svih za tri poena, gde naš predstavnik nije imao rešenje za njihove šuteve iz daljnine.

Najbolji pokazatelj je da su postigli čak 19 trojki, rešetali su Hauard, Homs, i to je odlučilo večerašnjeg pobednika.   

Sa druge strane, košarkaši Zvezde očigledno da moraju još mnogo da rade, kako bi se vratili u pobednički ritam. 

Najveći problem kod crveno-belih je pad u drugom poluvremenu, slična situacija se dogodila i protiv Efesa i Panatinaikosa, kad su iz jednostavno pali u drugih 20 minuta.

Nema previše vremena za razmišljanje, jer Zvezdu već za dva dana očekuje novi okrašaj u Evroligi. 

Čeka ih još jedno gostavanje, ovaj put putuju u Madrid gde će igrati protiv Reala, jedne od najboljih ekipa u Evropi.

BASKONIJA: Hauard 30 (7/12 za tri), Raieste, Sedekerskis 6, Marinković 10, DIjez, Tompson 18, Ndiaje, Kocar 8, Kostelo 8, Gedraitis 3 (6sk), Homs 9, Kuruks

CRVENA ZVEZDA: Holand, Lazarević, Adams 3, Mitrović 17 (8sk), Lazić 2, Martin 2, Dobrić 14, Raduljica, Ivanović 11 (4as), Marković 5 (5as), Petrušev 10 (5sk), Bentil 11 (4sk)

 

BLOG UŽIVO:

40. minut - Na kraju ubedljiv poraz Zvezde od Baskonije 92:75.  

 

 

38. minut - Opet dvocifrena prednost Baskonije, ali u jednom trenutku Petrušev ostaje bez patike, što sudije nisu videle.

37. minut - Zvezda preko Petruševa postiže brzih pet poena, i opet se vraća u igru.

36. minut - Uf, ovo nije dobro. Crevno-beli sve dalje od prvog trijumfa u Evroligi. Prvi put tokom meča Baskonija ima dvocifrenu prednost (75:62).

34. minut - Mnogo grešaka sa obe strane, pre svih domaćina. Čudno je kako crveno-beli nisu iskoristili totalno neodgovornu igru Baskonije. I dalje vodi ekipa iz Vitorije (70:64).

 

 

32. minut - Mnogo bolja igra Baskonije na početku poslednje četvrtine. Odlično ih služi šut za tri poena, do sada su postigli čak 15 trojke. Najveća prednost domaćina 68:60. 

Kreće četvrta četvrtina:

30. minut - Uh, dobro se završilo. Crveno-beli odbranili dva napada, iz kojeg su iskoristili da u napadu postignu važne poene i tako se prbliže na samo dva poena pred početak poslednje četvrtine (59:57). 

 

 

29. minut - Ovo nije dobro, Zvezda bleda u nastavku, Baskonija na plus šest (59:53). Domaćini postigli čak 12 trojki do sada.

28. minut - Period gde obe ekipe imaju dosta grešaka. Ipak, to je prekinuo Kostelo trojkom i ponovo u vođstvu Baskonija.

26. minut - Vratila se Zvezda, počela da igra hrabrije i meč ponovo u rezultatskoj klackalici. Obe ekipe se smenjuju u vođstvo (53:53)

24. minut - Zvezda nikako da uđe u ritam. Čak četiri minuta nisu postigli poen. Srećom to domaćini nisu znali da iskoriste. 

22. minut - Loše početak crveno-belih, dozvolili su Baskoniji da postignu dve trojke zaredom, čime su prešli u vođstvo 48:47. Domaćini prave seriju 6:0.

Kreće drugo poluvreme:

 

 

20. minut - Odlično prvih 20 minuta crveno-belih. Naš predstavnik ima više raspoloženih igrača, pre svih dominiraju Mitrović, Ivanović, Dobrić i Bentil.

18. minut - Period čudnih koševa, prvo Marković u zvuk sirene postiže nesvakidašnju trojku iz skoka, onda i domaćini uzvraćaju istom merom. Opet bolja igra Zvezde, imaju prednost od pet poena (47:42). Domaćini nemaju rešenje za ofanzivni skok crveno-belih.

16. minut - Loš period izabranika Vladimira Jovanovića, što su iskoristili košarkaši Baskonije i došli do izjednačenje (38:38).

 

 

15. minut - Zvezda ima više raspoloženih igrača, zbog toga imaju prednost. Sa druge strane, kod domaćina je jedino raspložen Hauard, koji je već postigao 17 poena. Crveno-beli imaju prednots od 4 koša (38:34).

13. minut - Ponovo odlična igra Zvezde. Prednjači Ivanović, koji je postigao pet poena zaredom. Crveno-beli imaju plus 5 (36:31).

12. minut - Kakav početak ove deonice. Rešetaju sa obe strane, prednjače Dobrić i Hauard, koji ne mogu da promaše za tri poena.

Kreće druga četvrtina:

10. minut - Baskonija se vratila na kraju prve čevrtine, prave seriju od 6:0. Ipak, crveno-beli imaju pola koša prednosti posle 10. minuta.

8. minut - Odličan deo utakmice crveno-belih. Imaju plus 4. Pre svega to se odnosi na Luku Mitrovića, koji je već postigao devet poena. Zvezda mnogo dobro nalazi rešenja u napadu. Najveća prebnost našeg predstavnika 24:17. 

 

 

6. minut - Nastavlja Zvezda sa odličnom igrom, i dalje održava minimalnu prednost. Briljira Bentli koji je već postigao sedam poena. Imaju prednost 17:15

4. minut - Vanja Marinković prvo postiže trojku, ali srpski predstavnik uzvraća udarac, i preko odličnog Bentija, koji postiže pet poena zaredom, i donosi prvo vođstvo Zvezdi 11:9. 

2. minut - Egal na početku utakmice -4:4. Zvezda već na startu pokazala zube, a crveno-beli imaju i podršku sa tribina u dvorani, što će igračima mnogo značiti na parketu.

Kreće utakmica:

 

 

Petorka Crvene zvezde: Lazić, Adams, Marković, Mitrović, Bentil.

 

Trener Vladimir Jovanović svestan je da ih očekuje dva izuzetna meča u Španiji, a prvi od njih je Baskonija.

- Znamo da nas očekuje duplo kolo, putujemo u Španiju gde nas čekaju dva veoma zahtevna protivnika. Baskonija igra fenomenalno u poslednje vreme. Protiv Partizana je pokazala da može da dobije i izgubljenu utakmicu, posle toga je u i španskom prvenstvu protiv Saragose odigrala sjajno, ubacila 60 poena za poluvreme, 16 trojki na kraju uz fantastične procente i to je nešto što ih krasi od početka sezone – brza igra i veliki broj šuteva za tri. Veoma su nezgodan protivnik i moramo da odigramo našu najbolju košarku, da imamo energiju, koncentraciju da zatvorimo neke stvari za koje smatramo da su potrebne i da im oduzmemo to nešto od čega zavisi njihova igra“ rekao je Jovanović koji je dodao da je situacija u timu bolja:

- Stefan Marković je počeo da trenira sa ekipom uz kontakt i konkuriše za mesto u timu. Nedovićev oporavak ide bolje i nadam se da će uskoro biti sa timom.

 

BONUS VIDEO:   

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike