Jovanović o glupim greškama koje su Zvezdu koštale pobede: Znamo šta je, sa tim živimo

13.10.2022

20:23

0

Crveno-beli u pravom ratu živaca izgubili, trener ohrabruje svoj tim

Jovanović o glupim greškama koje su Zvezdu koštale pobede: Znamo šta je, sa tim živimo
Vladimir Jovanović - Copyright AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanovic

Crvena zvezda je ispustila pobedu protiv Panatinaikosa u Evroligi, a trener Vladimir Jovanović kaže da je nedostajalo koncentracije u završnici.

Zvezda je dva minuta i 20 sekundi pre kraja imala pet poena prednosti, ali onda nije dala nijedan poen do šest sekundi pre kraja. Nije joj pomogao ni pun Pionir, ni vatrena podrška.

- Hvala navijačima na sjajnoj podršci, davali su nam energiju sa tribina. Nažalost, nismo to uspeli da iskoristimo za pobedu. Dobro smo počeli na obe strane terena, druga četvrtina je bila ključna, napravili smo neke greške, imali izgubljene lopte, promašaje, odbrana nije bila na nivou. Posebno kada smo poveli sa pet poena razlike u poslednjoj deonici. Promašili smo neke važne šuteve u završnici i napravili smo neke glupe greške i dali smo im šanse da poentiraju u tranziciji.

Zvezda je imala mnogo problema u organizaciji – 16 asistencija, 15 izgubljenih lopti, a Jovanović kaže da je to nešto sa čime tim živi.

- Imali smo pet razlike i loptu, promašili neki šut, izgubili neke lopte na način na koji nije smelo da se dogodi, dali su važnu trojku, imali su skok koji je možda i presudio, na kraju smo imali i šut za pobedu na dva razlike, promašili smo, imali smo penale za nerešeno, promašili smo jedno. Verovatno nismo ni zaslužili kada se sve to desi, te dve izgubljene lopte su odlučile, trebalo je drugačije to da privedemo kraju. Imamo velike probleme sa povređenim igračima, to se odrazilo na organizaciju igre. Falio nam je igrač da stane na loptu, plejmejker, to je nešto sa čim živimo i šta smo znali. Verovali smo u te igrače, da mogu da pronađu put do tog jednog koša koji je verovatno odlučio pobednika.

Jedna od dobrih stvari je što se Ognjen Dobrić vratio. Uskoro se očekuju i Nemanja Nedović i Stefan Marković.

- Kontrolisali smo deo utakmice, da li može bolje? Bez povređenog Markovića i Nedovića smo vodili, dakle, možemo, fale nam ti igrači, čekamo da se vrate. Imali smo i derbi u ABA sa Budućnosti, našli smo način da pobedimo, danas nismo, iako bi nam to značilo na samopouzdanju i zato sam zahvalan publici što je bila tu da nas podrži. Nadamo se da će Marković i Nedović uskoro biti sa nama, kada je to uskoro, nemam precizan odgovor. Dobrić se vratio, vidi se da još uvek nije spreman u potpunosti, pomogao je timu.

Da li je neuigranost problem?

- Mislim da nije. Meč se lomio, a pravili smo glupe greške. Kažem glupe greške jer smo imali slobodnog igrača ranije, nismo to 'pročitali', dali smo im loptu u ruke, dali im dve kontre koje ne mogu da se brane. Nije bila neka lopta sa strane, već hendikep, to je odlučilo. Doza nesigurnosti u tom trenutku što je možda i normalno, jer igrači znaju u kakvoj smo situaciji. Imali smo dobre momente defanzivno, krivo mi je što to nismo nagradili, ta trojka, ofanzivni skok koji bi možda rešio pitanje pobednika na našu stranu, neki detalji, nemam šta da zamerim igračima.

Tema je bila i saopštenje Baskonije, koji je objavio da Zvezda ne može da registruje Vildozu.

- Oko Vildoze ne znam ništa, sada sam čuo za to, ne bih to komentarisao.

Meč je trajao skoro dva i po sata, velika je potrošnja bila, a Jovanović je ohrabrio svoje igrače.

- Znamo raspored, imamo pet gostovanja od prvih sedam mečeva u Evroligi. Krivo mi je što nismo kompletni, tako bi bilo lakše u ovom teškom rasporedu. Tek je početak, verujemo u ovo što radimo. Moramo da dignemo glavu i da bude bolje od sledećeg meča.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike