Radonjićev specifični, vrlo specifični odnos igranja protiv Zvezde: Ofanzivno najbolja partija Panatinaikosa

13.10.2022

20:08

0

Bivši trener Zvezde prepun utisaka posle duela sa crveno-belima

Radonjićev specifični, vrlo specifični odnos igranja protiv Zvezde: Ofanzivno najbolja partija Panatinaikosa
cz-pao-008 - Copyright MN Press

Crvena zvezda je odigrala prvi meč na domaćem parketu u Evroligi, dočekala je svog Dejana Radonjića kao gosta, ali nije uspela da pobedi. Atinjani su u dramatičnoj završnici oteli trijumf i na kraju slavili 77:75.

Njima je to bila prva pobeda u Evroligi ove sezone, dok je Zvezda poražena u oba meča.

Radonjić je pohvalio svoj tim, rekavši da je ovo bio ofanzivno najbolji nastup njegovog tima u sezoni.

- Čestitike igračima na pobedi i dobro odigranom susretu. Kao što sam rekao i pre utakmice, bilo je teško. Defanzivno smo loše otvorili, potom je bilo bolje. Ofanzivno je ovo bila naša najbolja utakmica ove sezone. Bilo nam je važno da dobijemo. Imali smo dosta izgubljenih lopti, Zvezda je igrala dobru odbranu, na kraju je sve stalo u jedan posed i pobedili smo.

On je dobio ovacije kada je ulazio u halu, dva puta mu je skandirano ime…

- Potpuno je jasno da je osećaj vrlo specifičan. Želim da se zahvalim svima u sali na fantastičnom dočeku i atmosferi koja je bila sjajna čitavih 40 minuta. Navijači su kvalitetno podržavali Crvenu zvezdu, a bili veoma korektni prema nama. Poseban osećaj i teško ga je opisati.

Panatinaikos je izgubio meč Superkupa, a onda i u prvenstvu Grčke i Evroligi. Zeleni imaju problema i sa povredama…

- Prvi meč protiv Reala smo odigrali veoma dobro, s obzirom na situaciju u kojoj smo se nalazili. Većina ekipa iz Evrolige je imala veliki broj igrača na Evropskom prvenstvu. Mi smo bili jedan od tih timova koji je zbog toga patio. Samo par igrača je ostalo od prošle sezone, opteretile su nas dodatno i povrede. Sa ovim timom nismo napravili nijedan zajednički trening kako valja, Volters je proveo sedam minuta na treningu. Trudili smo se da uradimo što više i budemo što bolji. Propustili smo šansu da slavimo protiv Reala, usledio je poraz od Arisa gde je bilo jasno da ćemo u svakom meču morati da dajemo maksimu, bez obzira da li kod kuće ili na strani i u kom takmičenju.

Ništa od toga nije moglo da spreči ekipu da veruje u pobedu.

- Došli smo da odigramo dobar meč, utakmica je takmičarski bila dobra, sa puno stvari koje mogu da se analiziraju sa pozitivnog aspekta. Bilo je dosta toga što košarku čini lepom. Na kraju je jedna lopta, jedna odluka nama donela pobedu, što nam zbog svih okolnosti izuzetno znači. Kao i zbog samopouzdanja, rasporeda koji je veoma težak, prisutnih opterećenja. Vilijams je igrao sa par sati spavanja, bio par dana van trenažnog procesa i sve je to uticalo na njegov nastup. Osetilo se ipak zajedništvo po prvi put na adekvatan način i verovanje na pobedu je bilo vidno, čime sam takođe zadovoljan.

Radonjić nije propustio šansu da hvali svoj bivši tim, čiji je najtrofejniji trener u istoriji.

- Zvezda je odigrala dobar meč, imala priliku da nas savlada. Igrali su dobro protiv Efesa i Budućnosti upisali veliku pobedu. Sigurno da im nedostaju igrači, što će značajno uticati na kvalitet igre u narednom periodu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike