Zvezda ne može da registruje Vidlozu dok ne plati milione?! Oglasila se Baskonija - Ovo je protiv pravila!

13.10.2022

17:59

0

Autor: Milan Nastić

Španski klub je objavio da je vlasnik prava na igrača van NBA

Zvezda ne može da registruje Vidlozu dok ne plati milione?! Oglasila se Baskonija - Ovo je protiv pravila!
luka vildoza - Copyright Profimedia

Pošto je Crvena zvezda objavila da je dovela Luku Vildozu, oglasio se njegov evropski klub Baskonija sa saopštenjem u kome se tvrdi da je taj klub vlasnik evropskih prava za Argentinca i da crveno-beli moraju da plate obeštećenje da bi ga doveli.

Bord direktora je saopštio sledeće:

- 1. Baskonija je vlasnik igračevih prava van NBA, kao što je dogovoreno između igrača i kluba… To znači da bilo koji klub van NBA koji žele da ga dovede mora finansijski da kompenzuje Baskoniju.

2. Crvena zvezda je angažovala Luku Vildozu bez učešća ili saglasnosti Baskonije, bez ikakve komunikacije u ovom smislu i bez plaćanja dogovorene finansijske kompenzacije. To predstavlja vrlo ozbiljno kršenje dogovora koji su napravljeni kada je igrač odlazio u NBA.

3. Suočena sa ovakvom situacijom, Baskonija je ekspresno i neopozivo zatražila svoja prava od Crvene zvezde i igrača čim je postala svesna potpisanog ugovora. Osim toga, prijavili smo Evroligi ovu situaciju i tražimo primenu odgovarajućih pravnih mera, a posebno suspenziju registracije igrača sa Crvenom zvezdom da bi se sačuvao integritet takmičenja, koje bi bilo ugroženo u suprotnom.

4. Konačno, ako se prethodni sporazumi ne ispune u zahtevanom periodu, Baskonija će preduzeti potrebne pravne korake i do krajnjih granica će tražiti zaštitu svojih prava, kako od igrača, tako i od Crvene zvezde, pošto su oni zajednički odgovorni za takvo ponašanje, u skladu sa pravilima Evrolige.

Iako se ne pominje novac, nezvanično saznajemo da je Baskonija odredila obeštećenje od dva miliona evra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike