Francuz otišao u Rusiju, svi ga napali, a on im poručio: Je*e mi se za vaše mišljenje, nađite život!

11.10.2022

11:05

0

Iskusnog pleja ne dotiču poruke mržnje

Francuz otišao u Rusiju, svi ga napali, a on im poručio: Je*e mi se za vaše mišljenje, nađite život!
profimedia-0728180210 - Copyright Profimedia

Toma Ertel je igrao finale Evrobasketa, a onda je otišao u Zenit iz Sankt Peterburga, što je za mnoge kontroverzna odluka.

Mnogi ruski klubovi ostali su bez igrača sa Zapada zbog situacije u Ukrajini, ali ne svi. Ertel je jedan od onih koji je u septembru otišao u Rusiju.

Ovaj potez je utoliko čudniji zbog toga što su svi reprezentativci Francuske potpisali ugovor sa nacionalnim savezom, u kome se navodi da neće moći da igraju za reprezentaciju ako budu nastupali za klubove iz Rusije i Belorusije.

Ovaj 33-godišnji plejmejker jedan je od prvih koji je potpisao taj ugovor, ali je odmah po završetku Evrobasketa potpisao za mladi klub iz Sankt Peterburga. Odmah se našao na udaru kritika, a sada je odgovorio svojim kritičarima oštrom porukom na Instagramu:

- Informacija za ljude koji mi šalju poruke i kritikuju moju odluku da dođem u Rusiju, ili uopšteno gde idem, znajte da mi se apsolutno je*e (za vaše mišljenje). Molim vas, nemojte da vam je dosadno, prestanite da gubite vreme, a iznad svega vas molim da kupite sebi život. Hvala unapred.

Instagram/thomas_heurtel
 

Ertel je prošle godine bio u centru pažnje, kada se saznalo da želi da ide iz Barselone u Real Madrid, pa su ga Katalonci ostavili u Istanbulu posle meča Evrolige.

Prošlu sezonu je proveo u Real Madridu, iako uglavnom nije igrao iz disciplinskih razloga. Španski klub ga je otpustio 29. juna.

Ertel sa reprezentacijom Francuske, za koju sad ispada da neće više igrati, ima mnoštvo medalja: Evropsko zlato i srebro, svetsku bronzu, olimpijsko srebro i evropsko srebro u mlađim kategorijama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike