Rekao sam na početku kakve probleme Zvezda ima! Jovanović se već okrenuo Panatinaikosu

10.10.2022

18:59

0

Crveno-beli večeras bez trojice važnih igrača u rotaciji

Rekao sam na početku kakve probleme Zvezda ima! Jovanović se već okrenuo Panatinaikosu
kkcz-bud-077 - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde večeras su upisali pobedu u dramatičnoj završnici meča drugog kola AdmiralBet ABA lige nad ekipom podgoričke Budućnosti.

Utakmica puna preokreta, prekinuta je u jednom trenutku, nakon uvredljivog dobacivanja navijača sa tribina upućenog sudijama, a crveno-beli su na kraju slavili sa 69:65.

Posle pobede, trener Crvene zvezde, Vlada Jovanović, sumirao je utiske.

- Zaista prvo bih se zahvalio i čestitao igračima na velikom požrtvovanju jer smo mi u rotaciji bili bez tri jako važna igrača na pozicijama jedan i dva. To se osetilo i kroz igru i kroz neku nesigurnost i kroz pad, ali i pored toga smo pokazali karakter kada su oni napravili tu seriju u drugom delu i preokrenuli. Tada smo mi odigrali najbolju odbranu, bili najagresivniji i zasluženo pobedili. Ostaje nam ovo malo vremena da se oporavimo i da probamo da budemo još bolji na sledeoj utakmici. Da ne zaboravim zahvalio bih se publici na velikoj energiji i podršci, posebno u poslednjoj četvrtini. Pozivam ih da dođu u četvrtak da zajedno napravimo sjajnu atmosferu - rekao je Jovanović i dodao:

- Ja sam rekao u uvodnom delu kakve mi probleme imamo. To što šutiramo, moramo da šutnemo da bi dali koš neki. Sve su to akcije, ali da ne ulazimo u dublju neku analizu, imali smo sigurno neke probleme, ali mi smo u prvom poluvremenu dali 43 poena uz veliki broj asistencija. U drugom poluvremenu smo pokazali veliku energiju, mada smo pali, ali pogledajte kakva se odbrana odigrala poslednjih pet minuta.

Večeras je u crveno-belom dresu debitovao Miroslav Raduljica.

- Mi smo smatrali da imamo prednost na Miroslava u nekim segmentima, on ih je praktično sam uveo u bonus, dao je poene - kazao je Jovanović, a potom prokomentarisao i Džejlena Adamsa:

- Ja sam to nebrojeno puta rekao, ja sam to video, svi vide da mu treba neko vreme da se adaptira da klikne i da pružu sve što može. Kada će to biti? Ne znam, ali nadam se uskoro. Sigurno da ima kvalitet i da će da ga pokaže.

Utakmica je bila puna tenzije, onako kako je u svakom derbiju, a Zvezda se sada okreće duelu sa ekipom Panatinaikosa u Evroligi.

- Poklopilo se tako. Obe ekipe su htele pobedu, a oni su imali sedam dana da se pripreme, dok smo mi posle Efesa imali jedan dan pauze, jedan trening i ovaj meč. Jedva čekam i ja i igrači debi na evroligaškom terenu.

Na kraju, Jovanović se dotakao i povratka Nedovića i Dobrića.

- Ima kako, nema pomaka bilo bi problem da nema, ide nabolje sve i očekujemo ga uskoro - zaključio je Jovanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike