Anadolu Efes dominantno do prvog trofeja u sezoni! Novajlija već zablistao, Vasi izmakao dabl-dabl!

28.09.2022

19:40

0

Autor: 24sedam

Ante Žižić MVP, Fenerbahče nije imao ni šansu

Anadolu Efes dominantno do prvog trofeja u sezoni! Novajlija već zablistao, Vasi izmakao dabl-dabl!
profimedia-0613291621 - Copyright Profimedia

Anadolu Efes je na dominantan način stigao do prvog trofeja u sezoni. Dvostruki uzastopni šampion Evrope ostavio je najvećeg rivala Fenerbahče bez prilike da se ozbiljnije približi peharu, uz sjajnu partiju jednog od ovoletošnjih novajlija Ante Žižića71:62.

Iako konačan rezultat to možda ne prikazuje, izabranici Ergina Atamana više od 30 minuta pitali su se apsolutno za sve na terenu. Dvostruku prednost stekli su već u prvoj deonici (12), do poluvremena su imali i ogromnih plus 19, da bi posle izjednačene treće četvrtine u završnoj deonici Fener uspeo da se izbori za dostojanstven poraz.

Hrvatski centar je u predvečerje početka nove sezone pokazao da će biti ogromno pojačanje za tim Ergina Atamana, pošto je okršaj protiv najvećeg rivala završio sa MVP priznanjem u rukama (22 poena, pet skokova).

Odličan je u pobedničkom timu bio i Vil Klajburn (14 p, 10 sk), dok je srpskom reprezentativcu Vasi Miciću dabl-dabl učinak izmakao za dlaku (16 p, 9 as). U redovima poraženog tima Hejs-Dejvis je postigao 13 poena, a Marko Gudurić meč je završio sa 10.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike