Đorđevićev šampionski oproštaj! Srbi vratili Fenerbahče na turski tron!

13.06.2022

19:47

0

Autor: 24sedam

Saletov tim u finalu bolji od Anadolu Efesa

Đorđevićev šampionski oproštaj! Srbi vratili Fenerbahče na turski tron!
Aleksandar Đorđević - Copyright Profimedia

Odbranio je Anadolu Efes evropski tron, ali ne nekoliko nedelja kasnije sišao sa nacionalnog. Aleksandar Đorđević i Marko Gudurić vratili su Fenerbahčeu šampionsku krunu u Turskoj, pošto su u četvrtom meču finala plej-ofa napravili brejk za odlučujuću treću pobedu u seriji – 92:80 (24:12, 17:23, 29:26, 22:19).

Možda i iznenađujuće, tek Fenerbahče je bio apsolutno dominantan u ovom finalu plej-ofa. Osim u trećem meču, kada je Anadolu Efes pokazao znake života, ekipa srpskog stratega je bila ta koja se uglavnom pitala za dešavanja na parketu.

Tako je bilo i večeras. Furiozno je Fener ušao u meč, brzo steko početnu prednost, a potom serijom 9:0 stigao do velikih 24:10 u finišu uvodne deonice. Izabranici Ergina Atamana pokušali su u nastavku da se vrate u meč, na trenutak su, sredinom treće deonice, u tome i uspeli (51:50), ali su gosti potom odgovorili serijom 10:0 kojom su ugašene sve nade evropskog prvaka da bi mogao da izbori majstoricu.

Zanimljivo, drugu godinu uzastopno Aleksandar Đorđević će napustiti klupu kluba kojeg je postavio na nacionalni tron. Prošle sezone doneo je istorijsku titulu u Bolonju, a sada će kao šampion oprostiti i od Fenera, čiji su čelnici još pre početka finalne serije nagovestili da će u narednu sezonu ući sa novim šefom struke.

Za prekid Efesove trogodišnje vladavine turskom košarkom večeras su najzaslužniji bili Jan Veseli sa 18 poena i sedam skokova uz samo jedan promašaj iz igre (9/10), te Nando De Kolo sa 17 i Marko Gudurić sa poenom manje. Na drugoj strani sa po 17 poena poena najefikasniji su bili Tibor Plajs i Kris Singlton. Vasa Micić je ubacio 10 poena uz sedam asistencija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike