FMP izgoreo od prevelike želje, trener drži uspravno glavu: Nije nam bilo lako, imali smo utakmicu, ali to je sport

25.09.2022

20:33

0

Panteri su bili na korak od velikog uspeha

FMP izgoreo od prevelike želje, trener drži uspravno glavu: Nije nam bilo lako, imali smo utakmicu, ali to je sport
nenad stefanovic trener 1 - Copyright fiba.basketball

FMP je u ludoj i dramatičnoj utakmici izgubio i ostao bez FIBA Lige šampiona, ali trener Nenad Stefanović nije očajavao posle meča.

- To je što je. Čestitam ekipi iz danske na zasluženoj pobedi – rekao je odmah posle utakmice.

FMP je minut pre kraja imao tri poena prednosti, a 14 sekundi pre kraja je bio u zaostatku od dva poena, pa je izjednačio sekund pre kraja, samo da bi stao u produžetku. Pre toga je stigao minus od 16 poena…

- Imali su više koncentracije u dužim intervalima i to je možda presudilo. Uz sve greške na oba kraja terena, šut za dva poen 21/56, gde su polovina bili ziceri ili poluziceri, imali smo utakmicu. Nedostajalo je malo koncentracije, ali dobro - to je sport. Nije nam bilo lako. Ne volim da pričam unapred i tražim alibi, ali bilo je problema. Imali smo utakmicu u svojim rukama, mogli smo da je dobijemo - nismo. Idemo dalje, čekaju nas još tri takmičenja i potrudićemo se da budemo sve bolji kako vreme bude odmicalo.

FMP je nov tim, ali je falilo malo sreće.

- Svi smo negde mladi i neiskusni. Oni imaju veće iskustvo na evrosceni. Čarls i Valniskas su igrali evropska takmičenja i Janković, koji je sa nama od nedavno. Okrenuli smo utakmicu onako kako to inače radimo, čvrstinom, energijom, trčanjem. Trebalo nam je vremena da se otkravimo, ali okrenuli smo. Nedostajalo je i sreće. Potrošili smo dosta energije.

FMP ima pravo da sada zaigra u FIBA Evropa kupu.

- Liga šampiona je bila želja. Smatramo da tu pripadamo. Nismo ove godine to obezbedili, ali nismo razmišljali o drugom takmičenju. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim ljudima koji su bili ovih pet dana uz nas. Podrška je bila super. Moram da čestitam igračima i stručnom štabu, pa i ljudima iz kluba. Bilo je još kandidata da dobiju domaćinstvo, ogroman napor je napravljen i sve je bilo sjajno. Šteta je što to nismo to krunisali, možda iz prevelike želje.

Žal ostaje zbog sjajne igre u finišu treće i početkom odlučujuće četvrtine kada je FMP bio u velikom naletu i činilo se da bi mogao do pobede.

- Dolazili smo do situacija, šutnuli 15 lopti više nego oni. Kriterijum je za nijansu drugačiji nego u ABA ligi. Na prodorima mora da bude baš faul da bi se sviralo. To nas je možda iznenadilo. Napravili smo faktički 21 razlike za par minuta, imali smo utakmicu.

Ekipu su poremetili i problemi lične prirode zbog kojih Paulijus Valinskas nije igrao protiv Opave iz ličnih razloga.

- Valinskas je jutros došao. Sve i da smo hteli nešto, nije bilo vremena da se pripremi, jer je bez treninga bio od srede.

Pozitivna stvar može biti iskustvo igranja eliminacionih mečeva i pre početka sezone.

- Trebalo bi da znači. Ogroman je bio pritisak. Jako teško je igrati ove tri utakmice. Verujem da će značiti, da ćemo biti spremni za početak ABA lige. Čeka nas i specifičan raspored. Očekujem da budemo u dobrom stanju i spremni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike