Panteri blizu velikog uspeha: Još jedan korak do Lige šampiona!

24.09.2022

15:31

0

Košarkaši FMP u finalu kvalifikacija igraju u nedelju protiv danskog Baken Bersa

Panteri blizu velikog uspeha: Još jedan korak do Lige šampiona!
image (3) - Copyright fiba.basketball

Košarkaši FMP su napravili dva velika koraka u kvalifikacijama za plasman u Ligu Šampiona. 

Pali su Breogan, Opava, a finalni meč Panteri igraju u nedelju 24. septembra (19.00) protiv Baken Bersa u Pioniru.

- Nema sumnje da naredni izazov neće biti lak, naprotiv. Danski predstavnik na turniru je u polufinalu bio veoma ubedljiv protiv Svons Gmundena i slavio rezultatom 83:75. Međutim, FMP je došao na samo korak od cilja. Ulog je veliki, mesto u grupi E Lige Šampiona, a to bi značilo da Srbija ima tri predstavnika u Evropi i jedinog u FIBA klupskim takmičenjima. Iz svega navedenog zaključuje se da motiva ima na pretek - poručio je trener FMP Nenad Stefanović i pozvao na oprez: 

- Nakon dve izuzetno teške utakmice, čeka nas treća i poslednja u kvalifikacijama, a verovatno i najteža. Protivnik je jako nezgodan, bez ulaska u dublje analize, imali su jednu utakmicu na turniru i automatski više dana za odmor i pripremu. Mi smo imali dva meča u tri dana i svakako da smo malo više potrošeni, a naročito imajući u vidu da je utakmica protiv Opave bila teška i dugo neizvesna.

Trener Pantera ističe da svaki igrač mora da da svoj maksimum, jer ulog je plasman u Ligu šampiona.

- Ipak, u ovakvim utakmicama nema izgovora i opravdanja. Očekujem da svi igrači budu na raspolaganju što se tiče energije i fokusa. Pozivam publiku, mislim da je termin odgovarajući, da prepozna trenutak jer mislim da je svima u interesu da Srbija ima što više timova u Evropi. Želimo da svi zajedno probamo da načinimo poslednji i najveći korak ka plasmanu u Ligu Šampiona - zaključio je Stefanović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike