FMP na korak od Lige šampiona! Česi tukli "kao blesavi", ali su Panteri prosto bolji

23.09.2022

19:53

0

Meč je prelomljen u drugom poluvremenu

FMP na korak od Lige šampiona! Česi tukli "kao blesavi", ali su Panteri prosto bolji
ranko simovic - Copyright fiba.basketball

FMP sada samo jedna pobeda deli od grupne faze FIBA Lige šampiona!

Panteri su pobedili češku Opavu i plasirali su se u finale kvalifikacionog turnira u Beogradu. Tamo ih čeka danski Baken Bers.

FMP je morao dobro da se pomuči za ovu pobedu, ali i da istrpi "poštene" batine češkog tima, ali je na kraju slavio 92:76 (21:17, 22:24, 27:19, 22:16).

FMP je dobro počeo, već u prvoj četvrtini stekao dvocifrenu prednost. Opava je ubrzo došla sebi i počela da topi tu prednost, igrajući vrlo grubo, na granici faula. Gosti su krajem prvog poluvremena uspeli da povedu, ali je domaćin ipak na veliki odmor otišao sa dva poena prednosti.

FMP je čuvao tokom treće deonice prednost, ali jedva, da bi u finišu te četvrtine mini-serijom od 7:0 stekao dvocifrenu prednost. Može se reći da je tada proradio u potpunosti napad domaćina.

Opava se nije predavala, ali je FMP prosto bolji tim, tako da pobeda nije dolazila u pitanje, ali i po cenu živaca trenera Nenada Stefanovića, koji je u jednom trenutku morao da podigne glas na svoje momke.

Novajlija u timu FMP-a Trent Frejzer ponovo je bio sjajan sa 16 poena i 11 asistencija. Ebuka Izundu je dodao 17 poena uz pet skokova. Nenad Nerandžić bio je blizu "dabl-dabla" sa 12 poena i devet skokova, dok je Aleksa Stepanović takođe postigao 12 poena.

Najefikasniji u Opavi bio je Jakub Mokran sa 16 poena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike