FMP preskočio najtežu prepreku i na sjajan način počeo sezonu, nazire se Liga šampiona!

21.09.2022

19:49

0

Panteri pobedili špansku ekipu na turniru u Beogradu

FMP preskočio najtežu prepreku i na sjajan način počeo sezonu, nazire se Liga šampiona!
image (3) - Copyright fiba.basketball

Pregurao je FMP nekako prepreku koja važi za najtežu na kvalifikacionom turniru za FIBA Ligu šampiona u Beogradu.

Zahvaljujući sjajnoj seriji u finišu treće četvrtine i dobroj odbrani, FMP je pobedio Španski Breogan 76:64 (20:17, 12:17, 23:13, 21:17).

Paulijus Valinskas predvodio je FMP sa 14 poena, pet asistencija i četiri skoka. Trent Frejzer imao je "dabl-dabl" učinak sa 11 poena i 10 asistencija; Ebuka Izundu završio je meč sa 11 poena i osam skokova, dok je Nikola Janković dodao takođe 11 poena.

Najefikasniji u Breoganu bio je bivši igrač FMP-a Nemanja Nenadić sa 17 poena.

Panteri su pred nekoliko stotina gledalaca u dvorani "Aleksandar Nikolić" dobro počeli meč i uglavnom vodili, ali je meč bio vrlo ujednačen. Najveća prednost Pantera iznosila je šest poena, dok je Breogan u par navrata imao po dva poena "viška".

fiba.basketball
 

FMP je, međutim, početkom treće četvrtine potpuno stao, a španska ekipa je zasipala koš i u jednom trenutku stekla dvocifrenu prednost, 34:44. Pokušavao je trener Nenad Stefanović da pronađe pravu kombinaciju na terenu, jer je njegov tim tada bukvalno stao.

Ipak, domaćin turnira se trgao i drugu polovinu treće četvrtine rešio serijom 17:1, tako da je od minusa 38:46 došao do vođstva 55:47 na kraju deonice. Tu seriju je predvodio Paulijus Valinskas sa pet poena, zatim Aleksa Stepanović i Trener Frejzer, kao i sjajni Janković sa četiri poena i ukradenom loptom.

Poslednja četvrtina bilo je rutinsko odrađivanje posla za probuđeni FMP.

Protivnik u polufinalu kvalifikacionog turnira je češka Opava. Videćemo da li je FMP pobedom nad timom iz jedne od najjačih liga na svetu prebrodio najveću prepreku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike