Partizan bez trojice igrača na otvaranju sezone! Obradović saopštio loše vesti, pa poručio - Prognozama se bave doktori (VIDEO)

17.09.2022

12:53

0

Crno-bele očekuje start AdmiralBet ABA lige, kao i povratak u Evroligu

Partizan bez trojice igrača na otvaranju sezone! Obradović saopštio loše vesti, pa poručio - Prognozama se bave doktori (VIDEO)
željko - Copyright Printscreen/BC Partizan TV

Košarkaši Partizana nakon turnira u Španiji, vratili su se u Beograd, ali na samo nekoliko dana, jer ih uskoro očekuje novi put i turnir u Rusiji, sa jakim rivalima.

Crno-beli leto su iskoristili za snažne pripreme, s obzirom da se na jesen vraćaju u Evroligu i to nakon osam godina pauze.

- Pripremne utakmice služe da bi se videle neke stvari i neke slabosti na kojima ćemo insistirati  na narednim treninzima, pre svega odbrani, mislim da su tu najveći probllemi koje imamo. Bila je velika razlika između prvih utakmica i na kraju zadnje dve što se tiče protoka lopte i onoga što bi trebalo da igleda kao timska igra – kazao je trener crno-belih Željko Obradović o turniru u Španiji, pa se osvrnuo na zdravstveni bilten u ekipi:

- Nažalost, imamo priličan broj igrača koji nisu u mogućnosti da treniraju sa ekipom, pričam o Avramoviću, Smailagiću, Danteu i Glasu, plus Papapetru koji će se priključiti u narednim danima, s obzirom da je pre nekoliko dana završio Evropsko prvenstvo, pa smo mu dali par dana odmora. Tako da smo u jednoj situaciji koja nije nimalo naivna, ali moramo da nastavimo da radimo i pripremimo se za taj turnir u Moskvi, koji je protiv ozbiljnih timova i praktično posle povratka iz Moskve ćemo imati period od pet dana, kada ćemo sve da analiziramo i da probamo da budemo što spremniji za početak ABA lige, a kasnije i Evrolige.

Crno-bele na početku oba takmičenja, očekuju gostovanja, pa će ekipa više vremena provoditi u putu, nego li u hali na treningu, ali kako ističe trofejni stručnjak, bitno je da se ekipa pripremi.

- Mislim da to nije bitno. Bitno je da se ekipa pripremi, da tada bude u najboljem mogućem trenutku, neće biti lako. Pretpostavljam da ova trojica igrača imaju ozbilje povrede, i Aleksa i Alen i Glas, oni sigurno prvi period neće biti s nama, koliko, ja to ne mogu da kažem. Prognozama se bave doktori. Što se Dantea tiče, preporuka je da ne putuje u Moskvu – zaključio je Obradović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike