Evroliga predstavila Partizan - Najtrofejniji trener, hemija u timu, Papapetru lider i bučni navijači

15.09.2022

12:28

0

Sezona uskoro počinje, a na crno-belima je da pokažu koliko im je falila elita

Evroliga predstavila Partizan - Najtrofejniji trener, hemija u timu, Papapetru lider i bučni navijači
viber_image_2022-09-11_20-06-18-891 - Copyright Promo/KK Partizan

Košarkaški klub Partizan u novoj sezoni, nakon osmogodišnje pauze, ponovo će igrati u Evroligi. Gotovo da nije bilo ljubitelja sporta koji se nije oduševio nakon te informacije, a iz najelitnijeg evropskog takmičenja, polako predstavljaju timove koji će se nadmetati, pa su tako na zvaničnom sajtu, u najavi istakli da je Partizan spoj domaćih talenata, iskustva, kvalitetnih stranih igrača i mladosti.

- Evropski šampion iz 1992. se vraća u Evroligu sa najtrofejnijim trenerom u istoriji ovog takmičenja Željkom Obradovićem, koji se prošle godine vratio u voljeni Partizan. Kevin Panter je bio vođa Partizana prošle sezone u Evrokupu, a vratio se da bi igrao sa klubom u Evroligi. Pored njega će biti dvojica novajlila Danilo Anđušić i Dante Egzum, koji imaju iskustva u Evroligi. Bekovsku liniju će kompletirati Aleksa Avramović, Gregor Glas i Jam Madar. Krilne pozicije će pokritti Džejms Naneli i Janis Papapetru. Uroš Trifunović će pokušati da se izbori za veću minutažu u narednoj sezon - navodi se u tekstu objavljenom na sajtu Evrolige.

Dalje se navodi, da će se crno-beli uglavnom oslanjati na tim iz prošle sezone.

- Zek Ledej se vraća na teren posle sjajne igre u Evrokupu. Matijas Lesor je dominantan na poziciji centra, a doprinos timu daće i Balša Koprivica, Tristan Vukčević i Alen Smailagić, koji se dobro pokazao u debitantskoj sezoni u dresu Partizana.

Na startu sezone, pred Partizano su dva teška gostovanja, Albe i Baskonije.

- Papapetruu će ovo biti deseta sezona u Evroligi, ali prva van Grčke. Obradović se uzda u njegovo iskustvo. Partizan se tradicionalno oslanja na mlade igrače, a očekuje se da Papapetru bude lider tima. Hemija u timu i bučni navijači biće velika prednost Partizana, koji želi da se plasira u plej-of Evrolige - zaključuje se u tekstu Evrolige.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike