Istorijski debakl Poljaka, kao da su zalutali u polufinale! Francuzi najavili pohod na evropsko zlato! (FOTO, VIDEO)

16.09.2022

17:02

0

Autor: 24sedam

Trikolori rasturili najprijatnije iznenađenje Eurobasketa

Istorijski debakl Poljaka, kao da su zalutali u polufinale! Francuzi najavili pohod na evropsko zlato! (FOTO, VIDEO)
Francuska - Copyright Fiba.basketball

Napravili su čudo pobedom nad Slovenijom u četvrtfinalu i postali najprijatnije iznenađenje Eurobasketa, a onda se u borbi za finale "nisu pojavili".

Košarkaška reprezentacija Poljske pretrpela je istorijski debakl u duelu sa Francuskom 54:95 (9:15, 9:19, 18:30, 18:31). Bukvalno je izgledalo kao da su previše slavili trijumf nad Slovencima, pa umorni ili mamurni stigli na megdan Francuzima.

 

 

A Francuzi su dobro ukomponovana mašinerija koja ne prašta ništa na parketu. Jednostavno su od prvog sekunda ubacili u šestu brzinu i gazili po gasu do kraja meča. Bez pardona i bez popusta.

Kuriozitet je da su se svi francuski reprezentativci upisali u strelce, a prednjačio je Geršon Jabusele sa 22 poena. Dvocifren učinak imali su i Evan Furnije i Eli Okobo sa po deset poena.

 

 

A kod Poljaka - sirotinja od učinka. Sa po devet poena najefikasniji su bili Mihal Mihalak  i A.J. Sloter, dok je junak trijumfa u četvrtfinalu Mateuš Ponitka ubacio samo sedam.

Francuska je finalista, ne može da bude zasluženije, a rival u borbi za titulu prvaka Evrope biće im bolji iz duela Nemačke i Španije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike