Evropa dobija novog vladara! Poljaci preživeli epski raspad u trećoj deonici i šokirali Slovence za polufinale EP!

14.09.2022

20:27

0

Autor: 24sedam

Dončić i drugovi okrenuli minus 23, ali su ostali bez daha

Evropa dobija novog vladara! Poljaci preživeli epski raspad u trećoj deonici i šokirali Slovence za polufinale EP!
image21 - Copyright Fiba.basketball

Košarkaška Evropa dobija novog vladara! Sada već bivši šampion Starog kontinenta Slovenija doživela je šokantan poraz u četvrtfinalu Evrobasketa od Poljske - 90:87.

Poljaci su u prvom poluvremenu počistili Dragića, Dončića i ekipu sa parketa. Za 20 minuta ubacili su im 58 poena, u jednom trenutku imali i ogromnih plus 23, ali su u trećoj deonici doživeli epski raspad koji su Slovenci iskoristili da naprave potpuni preokret.

Ipak, u četvrtoj deonici nisu imali rešenje sa Slotera i maestralnog Matijuša Ponitku koji je sa tripl-dabl učinkom predvodio svoj tim do istorijskog plasmana u polufinale EP čekanog tačno 50 godina.

Odigrali su Poljaci poluvreme iz snova u Berlinu. Ubacili su zbunjenim Slovencima čak devet trojki i u finišu druge deonice stigli do maksimalnih 54:31. Iako je svima bilo jasno da se šampioni kao što su Dončić, Dragić i ekipa neće tek tako predati, malo ko je mogao i da pretpostavi da će se situacija na parketu posle velikog odmora odvijati na način na koji jeste.

A desilo se nešto teško zamislivo posle svega viđenog u prvom poluvremenu. Poljaci su prosto nestali sa terena. Njihova igra raspala se u paramparčad, pogotovo u trećoj deonici koju su završili sa samo šest ubačenih poena. A, čim su "osetili krv", Slovenci su svim silama jurnuli na grogiranog rivala i za tili čas minus 23 pretvorili u plus pet sredinom četvrte deonice (73:68).

Ipak, snage za potpuni preokret nisu imali. Prve zvezde Poljaka Sloter i Ponitka su preuzeli igru tima u svoje ruke postigavši 18 od poslednjih 20 poena na meču.

Kapiten Ponitka odigrao je verovatno najbolju utakmicu u karijeri. Sa 26 poena, 16 skokova i 10 asistencija bio je pravi vođa Poljaka, čiji su "heroji iz senke" bili Sloter i Sokolovski sa po 16 poena. Kod Slovenaca se sa 21 poenom istakao Vlatko Čančar, Dragić je postigao 17, dok je Dončić meč završio sa 14 poena, 11 skokova i sedam asistencija.  

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike