Italijan je čovek dana Eurobasketa! Poslao Srbiju kući, pa redom tešio sve, od Jaramaza i Milutinova, do Vanje i Jokića ! (VIDEO)

12.09.2022

05:50

1

Poceko pokazao kako se poštuje rival

Italijan je čovek dana Eurobasketa! Poslao Srbiju kući, pa redom tešio sve, od Jaramaza i Milutinova, do Vanje i Jokića ! (VIDEO)
poceko jokić i vanja - Copyright Printscreen/Instagram/pod_obručem

Iznenadili su košarkaši Italije u osmini finala Evropskog prvenstva i srušili snove Srbiji o medalji. Iako je naš nacionalni tim imao brojne probleme, kako uoči prvenstva, tako i na samom šampionatu, imali su i ulogu favorita.

Ali, niz od pet pobeda iz grupne faze, prekinut je u prvom meču eliminacione, pa se Srbija 11. dana Eurobasketa pakuje i vraća kući, dok se Italijani spremaju za meč četvrtfinalne faze sa ekipo Francuske.

A koliko je ova pobeda značajna Azurima, govori i njihovo radovanje nakon meča sa Srbijom, pre svih trenera Đanmarka Poceka.

Ne samo što je završio u naručju Janisa Adetokumba, već je u stilu najvećih šampiona sačekao srpske reprezentativce u tunelu i redom svakoga zagrlio.

 

 

Veliki potez trenera koji je imao mnogo razloga za slavlje, ali je pronašao vremena i načina da velikom rivalu pruži podršku i da do znanja koliko ih poštuje.

Inače, Poceko nije vodio svoj tim do kraja ovog susreta. Italijanski stručnjak je isključen u trećem kvartalu, a tada je usledio i veliki preokret. Teren je napustio u suzama, uz pozdrav sa predsednikom košarkaškog saveza Srbije, Predragom Danilovićem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike