Evrobasket, 10. dan: Skoro nije ovako bolelo! Orlovi se vraćaju kući, sve drugo je manje važno - pa i potpuno bizarna igra brojeva!

11.09.2022

22:16

0

Autor: 24sedam

Šampionat Evrope polako ulazi u završnu fazu

Evrobasket, 10. dan: Skoro nije ovako bolelo! Orlovi se vraćaju kući, sve drugo je manje važno - pa i potpuno bizarna igra brojeva!
image12321 - Copyright Fiba.basketball

Evrobasket polako ulazi u završnu fazu u kojoj neće biti Srbije. Očekivali smo medalju, nadali se napadu na zlato, ali smo večeras otrežnjeni na najsuroviji način, a dželat nam je ponovo bila Italija.

Pošto su nas pre nešto više od godinu dana „izvadili iz aviona“ koji je vozio na Olimpijske igre u Tokio, Azuri su nam u osmini finala prvenstva Evrope opalili šamarčinu od koje će nam dugo brideti obrazi…

Skoro jedan poraz miljenika nacije nije boleo kao ovaj, pa je i potpuno razumljivo što je ljubiteljima igre pod obručima apsolutno u drugom planu sve ono što se dešavalo tokom 10. dana Evrobasketa…

A u njemu smo dobili sve učesnike četvrtfinala takmičenja. Pošto su juče mesto među najboljih osam selekcija na kontinentu obezbedili Francuska, Slovenija, Nemačka i Španija, večeras su im se, pored Italijana, pridružili Poljska, Finska i Grčka.

 

 

Čudan dan za srpske navijače dodatno može da upotpuni nestvarna igra brojeva, pa ne bi mnogo čudno zvučati ukoliko bi neko pomislio i da su neke više sile umešale prste. Jer, gotovo izvesno, nikada u istoriji kraljice sportova na velikim takmičenjima se nije desilo da su četiri pobedničke ekipe u jednom danu postigle identičan broj poena, a da su tri utakmice završene identičnim rezultatom!?

Poljaci, Finci, Italijani i Grci plasirali su se u četvrtfinale EP pošto su svojim protivnicima ubacili 94 poena, a Ukrajinci, Hrvati i Srbi eliminisani su pošto su stali na brojci od 86 poena. Bizaran niz pokvarila je Češka (88), ali za tako malo, da to celoj priči daje dodatnu notu bizarnosti.

Što se tiče utakmica, sve je prilično jasno. Marko Spisu biće dugo noćna mora srpske košarkaške javnosti, kao i maestrani Lauri Markanen kod Hrvata, kojima je ubacio neverovatna 43 poena.

Epitet prve zvezde tima večeras je opravdao i Janis Adetokumbo, koji razigranim i raspoloženim Česima u četvrtoj deonici nije dozvolio da naprave novo šokantno iznenađenje kojim bi sa takmičenja izbacili još jednog apsolutnog favorita, kao što je to nekoliko sati ranije uradila Italija sa Srbijom.

U ponedeljak je u Berlinu dan pauze, a takmičenje se nastavlja u utorak prvim mečevima četvrtfinala ovogodišnjeg Evrobasketa.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike