Francuzi slave Gobera! Turci vratili nemoguće, pa razbijeni u produžetku!

10.09.2022

12:01

0

Kockali se trikolori, ali NBA as je rešio

Francuzi slave Gobera! Turci vratili nemoguće, pa razbijeni u produžetku!
gober - Copyright Fiba.basketball

Košarkaši Francuske priredili su veliki preokret u meču osmine finala Evropskog prvenstva i savladali Tursku nakon produžetka rezultatom 87:86.

U četvrtfinalu, oni čekaju pobednika duela između Srbije i Italije.

Serijom 7:0 Francuzi su otvorili meč osmine finala i od starta stavili rivalu do znanja da im neće biti lako. U prvih 20 minuta igre, ekipa Vensana Kolea je nametnula svoju igru i stigla do čak 16 poena razlike.

Međutim, jedna svađa i to Ergina Atamana i sudija, rezultirala je tehničkom greškom, probudila je Tursku.

Imali su Osman, Tundžer i ekipa seriju od 19:0, dovoljno da u finišu trećeg kvartala preuzmu vošstvo, 52:49.

Na tursku seriju, Gober, Ertel i družina su spremili odgovor i evo izjednačenja, 62:62 na nešto više od pet minuta do kraja. Bilo je jasno, biće ovo meč na jedan potez, a Francuska je imala problem u vidu četvrtog faula Gobera.

Na ulasku u poslednji minut, Furnije je položio za 73:72, ali i potom napravio faul na šutu za tri poena, a Korkmaz je bio siguran, +2. Kockali su se Francuzi u finišu i došli do još jedne izgubljene lopte, pa potom na liniju penala poslali Korkmaza, 77:73 za Tursku. 

Brzi koš Ertela vratio je nadu, ali je prekršaj Luvavua nad Osmanom okarakterisan kao nameran. Mladić rodom iz Severne Makedonije je promašio, a Turci su uneli dramu u finišu, izgubljenom loptom. Krenuo je Furnije, pa Ertel, a na kraju je Gober doneo iznednačenje, 77:77.

Imala je Turska i napad za četvrtfinale, ali produžetak.

Prvi minuti produžetka pripali su Rudiju Goberu. Iako dugo u igri sa četiri faula, Gober je držao Francuze u prednosti, dok je na drugoj strani pokušaj Korkmaza iz očaja, završio u košu, -1. Doneo je Korkmaz izjednačenje, 83:83, ali je Furnije ubacio važne poene, a Ertel je nastavio da proigrava Gobera.

Gledale su sudije snimak i to nakon minuta igre, pa Turcima smanjili jedan poen, jer je Korkmaz gazio liniju, a potom je i dosuđena nesportska na Goberu. Bio je polovičan NBA centar, a na 14 sekundi do kraja, ponovo se našao na liniji penala, ali nije pogodio.

Krenula je Turska po pobedu, ali je Korkmaz previše kombinovao, pa Trikolori idu dalje, 87:86.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike