Srbija je mnogo više od Jokića, zbog toga će biti teško! Meli ne planira da se preda, a mi dobro pamtimo prošlo leto

10.09.2022

07:38

0

Italijani su nam stari dužnici, vreme je za revanš!

Srbija je mnogo više od Jokića, zbog toga će biti teško! Meli ne planira da se preda, a mi dobro pamtimo prošlo leto
nikolo meli - Copyright Fiba.basketball

Rasplet u grupi C na Evropskom prvenstvu u košarci, najavio nam je duel osmine finala između Italije i Srbije. Azuri koji su bili četvrtoplasirani, u prvoj nokaut rundi otišli su direktno na jednog od favorita takmičenja, a ovaj meč igraće se u nedelju od 18 sati.

Iako je srpski tim favorit, svi dobro pamte prošlo leto i "šamar" koji smo od Italijana dobili u beogradskoj Areni, u meču koji je odlučivao o putniku na Olimpijske igre, pa je jasno da je rival i te kako neugodan, ali je i motivacija na visokom nivou,

Kapiten Olimpije iz Milana, Nikolo Meli, jedan je od glavnih aduta Azura u duelu osmine finala, a u razgovoru sa srpskim medijima je istakao da će biti teško.

- Srbija ima više nego mi. To su podaci, to su karijere, statistike... Ali ovo je lepota košarke, sve može da se desi i zbog toga mislim da ćemo uraditi sve da se to i desi. Srbija je mnogo više od Jokića, on je najbolji igrač tima, ako ne i na čitavom svetu. Ali tu su Micić, Lučić, Gudurić, Kalinić, nekoga sam i zaboravio, zbog toga će biti teško - kazao je Meli, ali nije pristao na predaju:

- Naravno, nemamo mnogo šansi, Srbija je mnogo bolja. Šanse nisu 100 prema nula, pa čak i da su 99 prema jedan, mi ćemo da pokušamo da dođemo do pobede. Izaći ćemo na teren, ostaviti srce na terenu i uraditi sve što možemo da pobedimo.

Povrede i pehovi nisu zaobišle ni Italijane, pa su tako nekoliko dana pred početak šampionata ostali bez Danila Galinarija.

- Ostali smo bez važnog igrača, Galinarija, to je bio veliki gubitak. On je bio jedan od najvećih igrača u istoriji italijanskog tima. Sada smo bolji tim, baš kao i Srbija, imamo iskustvo, igrali smo utakmice, ali protiv Srbije će biti drugačije.

Na kraju, Meli je istakao da su u grupi mogli i više, ali da je meč sa Ukrajinom uticao na tim.

- Očigledno, imali smo solidnu grupu, ali nismo dobro odigrali dobro protiv Ukrajine. Estonija je dobila neke utakmice, a neke gubila malom razlikom. Odigrali smo dobro sa Grcima, Hrvatima i Estoncima, sada ćeemo uraditi sve da se pripremimo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike