Emotivno obraćanje Jusufa Nurkića nakon eliminacije: Četvorica igrača spavaju u jednom krevetu, nemojte da počinjemo!

08.09.2022

07:38

0

Centar BiH nije mogao da prećuti

Emotivno obraćanje Jusufa Nurkića nakon eliminacije: Četvorica igrača spavaju u jednom krevetu, nemojte da počinjemo!
luka dončić2 - Copyright Tanjug/AP

Košarkaši Bosne i Hercegovine su uoči Evropskog prvenstva imali brojne probleme. Bilo je pitanja i da li će uopšte igrati, iako su izborili pravo učešća, ali finansijska situacija nije bila sjajna. 

A onda su stigli na šampionat i dobrim partijama nagovestili iznenađenje, a onda je usledio i trijumf nad aktuelnim šampionom Evrope, Slovenijom, pa je čitava košarkaška javnost govorila o podvigu Jusufa Nurkića, Džanana Muse i ekipa.

Međutim, u direktnom duelu za peto mesto u grupi B, sa Litvanijom, BiH je doživela neugodan poraz i usledila je eliminacija.

Najbolji košarkaš reprezentacije Jusuf Nurkić, tokom Eurobasketa se koncentrisao na ihru i teren, ali nakon eliminacije je rešio da progovori  o stanju u tamošnjoj selekciji i Savezu. "Više sam izgubio nego što sam dobio, ali pokušao sam", rekao je pre odlaska sa Evropskog prvenstva.

- Kod nas je uvek dobro ili zlo – nema između. Ponosan sam na momke, trenere, stručni štab, sve koji su doprineli da bude ovakva atmosfera. Znamo kako smo počeli i impozantno je ovo što smo uradili u nikakvim uslovima - rekao je Jusuf Nurkić posle eliminacije Bosne i Hercegovine sa Eurobasketa.

O budućnosti reprezentacije, Nurkić nije imao mnogo šta da kaže.

- To potiče od nacionalnih saveza. Kakve su nam pripreme, da li imamo ljude koji vode to, da li dobijamo trenera 10 dana pre početka Eurobasketa. Puno toga je pre sporta. Sport je ono što vidite, a ko izađe radi maksimalno, a usudio bih se da kažem da su momci dali i više od maksimuma. Uveren sam da nam u Bosni i Hercegovini niko osim fanatika nije davao šanse.

Upitan je Nurkić i da li će moći da pomogne, kako bi se situacija u savezu i tamoškoj košarci rešila, srčano je upitao:

Nurkić je poslao i nekoliko poruka građanima Bosne i Hercegovine.

"Idemo dalje, mi ćemo da radimo svoje, nadam se daćete i vi u oktobru (na izborima) napraviti svoje. Da imamo zemlju koju voli Bosna i Hercegovina, da se narod oseća Bosancima i Hercegovcima, bez obzira na veru, jer to nikad nije bilo bitno. Nadam se da ćemo napraviti promene"

- Odakle ste vi? Iz Sarajeva? Onda znate dobro kako stvari funkcionišu kod nas. Imamo tri Bosanca, tri Hercegovca, tri… Kako god hoćete nazovite ih… I šta ja tu mogu? Dajte meni predsednika Saveza, direktora i upravni odbor i Bosna i Hercegovina više nikad neće imati problema, ni sa pripremama, ni sa hotelima, hranom, bilo čim. Ako možete to, ja sam spreman da preuzmem sve funkcije, ako je do mene i ako mislite da ja mogu da pomognem  - rekao je NBA centar, pa nastavio:

- Ja sam, evo, pokušao. Više sam izgubio nego što sam dobio, ali sam pokušao. Vi mi recite kako to da vodim? Mislite da je to tako lako? Da dođete tamo i… Nemojte da počinjemo, super je sve završeno. Kada budete znali kako da pomognem bolje osim ovako – da izađem, da driblam, da pokušam - kazao je Nurkić, pa u jednom dahu otkrio delić onoga što je mlada ekipa doživela u Kelnu.

- Šta to vredi kada četvorica igrača spavaju u jednom krevetu? Nećemo mi o tome… Ako bude jednom prilike i za slike i za video, za sve. Nije sad ni vreme ni mesto. Ljudi, moramo da shvatimo da je reprezentacija iznad svega, a ako želimo da reprezentacija bude iznad svega, u bilo kom sportu, moramo sportistima stvoriti najbolje uslove, inače nećemo ići napred. Možemo ovde da napravimo čuda, jer su ovo čuda, da odete sa 12 momaka koji su dali svoj maksimum. Ponosan sam na njih i žao mi je što nismo mogli da prođemo, ali ne mogu da zamerim nikome ništa - poruka je lidera reprezentacije BiH.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike