Nemoguće je zaustaviti Jokića, ali učinićemo mu život težim: Prva zvezda Finske raduje se duelu sa orlovima

04.09.2022

15:54

0

Finci gladni pobeda, Srbija cilja vrh

Nemoguće je zaustaviti Jokića, ali učinićemo mu život težim: Prva zvezda Finske raduje se duelu sa orlovima
Lauri Markanen - Copyright Fiba.basketball

Košarkaši Srbije u trećem kolu Eurobasketa igraju sa ekipom Finske, koja u ovom trenutku zauzima treće mesto u grupi B. Taj meč igraće se od 21 sat, u ponedeljak, a orlovi su motivisani da nastave pobednički niz.

Očekuje se da u toj utakmici izvesne minute dobije i Nikola Milutinov, koji se ekipi priključuje danas.

Ali, Finci sa druge strane ispod koša imaju najveću zvezdu ekipe, Laurija Markanena, koji može praviti probleme srpskom timu kako u napadu, tako i u odbrani.

- Biće uzbudljivo, mi smo takmičari, želimo da igramo protiv najboljih, a dobra stvar našeg tima je što smo mladi i gladni. Nebitno protiv koga igramo, pokušaćemo da pobedimo. Večeras ćemo uživati u pobedi, a onda sledi skautiranje Srbije - rekao je Markanen nakon sinoćnjeg meča i potom se kratko osvrnuo na Jokića:

- Svi znamo Jokića, nemoguće je zaustaviti ga. Moraće ceo tim da radi, da mu učinimo život težim.

Tokom turnira, Markanenu je stigao poziv iz NBA lige, pa mu je saopšteno da je trejdovan iz Klivlend Kavalirsa u Jutu Džez.

- To je deo posla, nemam ništa protiv Klivlenda, sa svima sam se dobro slagao, razumem da je deo biznisa. Istina da je bio šok, nisam očekivao i kada dobijete poziv… Razumem situaciju, ali imate porodicu, pa morate da razmišljate o školi za dete, selidbi i svim tim stvarima - kazao je centar i istakao da je fokusiran na reprezentaciju:

- Fokusiran sam na turnir jer znam da bilo šta što se desi na trening kampu pred početak sezone, nema nikakve veze sa mojom igrom ovde. Idem dan po dan, radujem se igranju protiv Srbije, a posle ćemo videti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike