Pešić iznenadio sve odgovorom šta je najviše impresioniralo: Ovo u Srbiji nismo imali, znamo šta nas čeka

02.09.2022

21:38

0

Selektor vrlo realan posle prvog trijumfa

Pešić iznenadio sve odgovorom šta je najviše impresioniralo: Ovo u Srbiji nismo imali, znamo šta nas čeka
Svetislav Pešić - Copyright Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Srbija je uspešno počela takmičenje na Evrobasketu, pobedivši Holandiju 100:76. Vremena za slavlje i analizu nema, sledeći meč je protiv Češke, već u subotu od 17.30.

Zato je srpski tim zamolio novinare da konferencija za novinare ne traje dugo, da bi tim mogao da ode i da se odmori pre sutrašnjeg meča.

- Utakmica je bila baš onakva kakvu smo očekivali od našeg rivala, sa dodatnom energijom, motivacijom, bez pritiska. Dobro su šutirali trojke, ne mogu da kažem da smo loše igrali odbranu iako uvek možemo bolje – počeo je selektor Svetislav Pešić i odmah nastavio:

- Svi ovde u pres sali i našem timu moramo da budemo svesni da je ovo Evropsko prvenstvo i da će svaka utakmica biti teža. Svi će želeti da se takmiče protiv nas, da nas pobede. Mi smo i dalje u procesu unapređenja igre, to će nam biti cilj.

Češka je pre šampionata ocenjivana kao najteži rival u grupi, ali je neočekivano u petak poražena od Poljske.

- Biće drugačija utakmica od večerašnje. Protiv Poljske su morali da pobede i bili su pod velikim pritiskom, pa nisu uspeli. U subotu imaće želju da nas pobede u punoj dvorani, pokušaće da reaguju i mi smo svesni toga. Moraćemo da odigramo utakmicu bar na večerašnjem nivou kako bismo pobedili Češku. Biće Česi jako motivisani, bez pritiska, ova utakmica pripremila nas je za narednu.

Protiv Holandije je igralo 11 igrača, minutaža je raspodeljena, ali je ipak jasno da fali Nikola Milutinov, koji je ostao u Beogradu zbog viroze.

- Milutinov je veoma bitan igrač u našoj rotaciji. Ristić je pokazao zašto je ovde, on je iskusan, ima internacionalno iskustvo. Malo je bio stegnut na početku jer nije igrao neko vreme, ali smo znali šta možemo da očekujemo od njega što je kasnije pokazao. Ovo je prvenstvo koje dugo traje, želimo da svaki igrač dobije svoju šansu da se priključi ekipi, mi ćemo na tome da insistiramo. Nadamo se da i da će povrede da nas zaobiđu.

Pitali su ga novinari šta ga je najviše impresioniralo, a selektor je dao neočekivani odgovor:

- Najviše sam bio impresioniran našom publikom! Moram da kažem da za ovo vreme što smo igrali kvalifikacije smo možda morali da dođemo ovde u Prag da bismo dobili ovakvu podršku jer istu nismo imali sve do utakmice sa Grčkom. Svi igrači su pokazali maksimalnu ozbiljnost, želju da odigraju dobru utakmicu protiv večerašnjeg rivala. Važno je da smo ispoštovali dogovor, da smo pokazali neke nove stvari, sisteme. Sada treba samo da dižemo ritam i formu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike