Srbija je prvi favorit za titulu na Eurobasketu! FIBA sastavila spisak, orlovi dva dana pre početka, na vrhu!

30.08.2022

15:11

0

Veruju u Jokićevu snagu

Srbija je prvi favorit za titulu na Eurobasketu! FIBA sastavila spisak, orlovi dva dana pre početka, na vrhu!
20220820twSerbia01 - Copyright MN Press

Do početka Evropskog prvenstva u košarci ostalo je manje od 48 sati, pa se povečava broj analiza i spekulacija pred početak.

Reprezentacija Srbije je jedan od favorita, uostalom kao i Slovenija koja brani zlato osvojeno 2017. godine u Istanbulu, tu je Grčka, Litvanija, Francuska...

Međutim, iz nekih subjektivnih razloga, FIBA Srbiju gotivi više od svih, pa je nekom njihovom računicom, nakon poslednjeg kvalifikacionog prozora i dve pobede nad Grčkom i Turskom, srpska reprezentacija napredovala za četiri pozicije i sada se nalazi na vodećem mestu.

 

 

- Rekli smo u našem poslednjem izdanju da će Srbija i dalje biti kandidat za titulu i oni su napravili ogroman pomak u prozorima da ožive nadu za Svetsko prvenstvo pobedama nad Grčkom i Turskom. Srbija je morala da zakopa duboko u produžetke na svom terenu pre nego što je u Istanbulu odbranila veliku borbu Turske. Dvostruki aktuelni NBA MVP Nikola Jokić pokazao je svoju klasu, ali je bilo nekoliko ključnih doprinosa koji će podići nadu Srbije na Evrobasketu.

Perspektiva: Na Evrobasketu nema lakih utakmica, ali može se reći da Srbija ima povoljan sastav. Očekuje se da će na turniru igrati za medalje i da će verovatno najbolji igrač na svetu predvoditi svoju ekipu - navodi se u pojašnjenju na sajtu FIBE.

Nakon srpskog nacionalnog tima sledi Slovenija, pa Grčka, Litvanija, Francuska, zatim sledi Nemačka, a najboljih deset kompletiraju Španija, Italija, Turska i Finska.

Srbija učešće na Eurobasketu otvara 2. septembra, duelom sa reprezentacijom Holandije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike