Mesini već nije prijatno zbog dolaska u Beograd: Mislim na Partizan sa Obradovićem i 20.000 njihovih navijača!

29.08.2022

17:31

0

Autor: 24sedam

Italijanski strateg pojasnio jačinu predstojeće sezone u Evroligi

Mesini već nije prijatno zbog dolaska u Beograd: Mislim na Partizan sa Obradovićem i 20.000 njihovih navijača!
Željko Obradović i Etore Mesina - Copyright Profimedia/Simone Lucarelli/Fotogramma

Srpska košarka dosanjala je najveći san. Prvi put u istoriji dva najveća kluba Partizan i Crvena zvezda igraće zajedno u Evroligi, a koliki je to uspeh možda i najbolje pokazuje što košarkaška Evropa, od momenta kada su crno-beli dobili specijalnu pozivnicu za elitno takmičenje, bruji o spektaklima koji će biti priređeni u Beogradu.

Da sve to i te kako ima čvrsto utemeljenje pokazuju i reči legendarnog italijanskog stratega Etorea Mesine, koji u razgovoru za medije u domovini nije ni pokušao da sakrije komplikovanost predstojećih duela sa beogradskim večitim rivalima.

- Evroliga u novoj sezoni će biti na veoma visokom nivou. Čak i nemam lični osećaj kako će tabela izgledati, ko će ostati bez mesta u plej-ofu. Pričao sam s mojim pomoćnicima i niko od nas nema ideju kako bi sve moglo da se završi. Tu mislim na Panatinaikos, koji se žestoko pojačao, mislim na Crvenu zvezdu i na igrače koje je dovela, mislim na Partizan sa Obradovićem i igračima kao što su Panter, Avramović, Ledej i na njihovih 20.000 navijača - pričao je Mesina za italijansku Planetu Basket.

„Efekat Obradović“ izaziva poseban respekt u elitnom takmičenju i među njegovim protagonistima.

- Željko je osvojio toga više nego iko drugi. Svi mi ga smatramo najboljim i sigurno da je njegov povratak pozitivna stvar za evropsku košarku.

A ni broj navijača u dvorani nije tek tako pao na pamet strategu milanskog Armanija.

- Ako pogledate prethodne sezone, videćete da je vrlo malo timova uspelo da „preokrene“ situaciju kada nisu imali prednost domaćeg terena u plej-ofu. Dakle, to dovodi do toga da morate da budete u Top4, a ne u Top8 ako želite da odete na Fajnal for – kazao je Etore Mesina.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike